Mikkeliläinen pariskunta karauttaa vihille moottoripyörillä poliisisaattueessa – "Sain mummolta pisteet, kun kerroin, että tulee suvun suurimmat häät"

Tänään naimisiin - vauhdikas prätkäpari 6:45

Tuhansia moottoripyöristä kiinnostuneita vieraita, saattajana tuliteriä Kawasakeja ja alttarille omalla pyörällä. Tänä iltana Helsingin messukeskuksessa juhlitaan todellisia motoristin unelmahäitä.

MTV Uutiset seuraa vihkimistilaisuutta suoralla lähetyksellä.

Historian ensimmäiset MP-häät käynnistyvät tänään kello 18. Näyttävässä seremoniassa toisensa saavat mikkeliläiset liikenneopettaja Niina Kansikas ja moottoripyöräpoliisi Tommi Bergman.

Pariskunta päätti mennä naimisiin MP- eli moottoripyörämessuilla, sillä motoristiyhteisö on molemmille tärkeä. Messuille osallistuisi joka tapauksessa noin puolet heidän häävieraistaan.

– Jos ajattelee, että siellä on 15 000 kävijää, niin varmaan 5 000:n kanssa on joskus puhunut jotakin. Siellä on niin paljon tuttuja, Kansikas tunnelmoi aamun Huomenta Suomessa.

– Tommi on kotoisin Pohjanmaalta, niin pitää vähän olla. Sain mummolta pisteet, kun kerroin, että tulee suvun suurimmat häät, Kansikas nauroi.

Moottoripyörillä alttarille vihittäviksi

Tapahtuma alkaa vauhdikkaasti, kun sulhanen ajaa moottoripyörällään alttarille. Morsian seuraa perässä omalla Aprilia RS25 -moottoripyörällä.

– Ei voi kauhean pitkää laahusta olla. Tommi lohdutti, että se on niin lyhyt matka, ettei helma kerkeä syttymään tuleen, Kansikas vitsaili Huomenta Suomessa.

Morsianta saattaa joukko moottoripyöräpoliiseja, joilla on allaan Kawasaki-merkkiset pyörät. Ajopelit ovat täysin uusia, sillä poliisi ottaa ne käyttöön vasta kevään aikana.

Häiden miljöö on erikoinen, mutta viisitoista minuuttia kestävän vihmisen jälkeen tilaisuus etenee varsin perinteisellä kaavalla. Luvassa on maljojen kohottelua, hääkakun leikkaus, morsiuskimpun heitto ja häätanssi.

Lue myös:

    Uusimmat