Mainos

Mikkeli vahvoilla maavoimien esikunnan sijoituspaikaksi

Puolustusministeri Seppo Kääriäisen kerrotaan jo esittäneen maavoimien esikunnan sijoittamista Mikkeliin. Ehdotus liittyy puolustusvoimien hallintouudistukseen.

Mikkeli on vahvoilla kisassa maavoimien esikunnan sijoituspaikaksi. Turun Sanomien mukaan puolustusministeri Seppo Kääriäinen esittää maavoimien esikunnan sijoittamista Mikkeliin. Merivoimien esikunta siirtyisi lehden mukaan Helsingistä Turkuun. Nykyiset kaksitoista sotilaslääniä lakkautettaisiin, ja niiden tilalle perustettaisiin seitsemän uutta.

Kääriäinen on Turun Sanomien mukaan antanut esityksensä hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittiselle ministerivaliokunnalle, mutta sitä ei ole julkistettu. Järjestelyt ovat osa suurta puolustusvoimien hallintojärjestelmän uudistamishanketta, jossa on tarkoitus lakkauttaa nykyiset kolme maanpuolustusaluetta ja jakaa niiden tehtävät uusille sotilaslääneille.

Uudet sotilasläänit olisivat lehden mukaan Etelä-Suomen, Länsi-Suomen, Pohjanmaan, Itä-Suomen, Savo-Karjalan, Pohjois-Suomen ja Lapin sotilasläänit. Niiden esikunnat sijoittuisivat Helsinkiin, Hämeenlinnaan, Vaasaan, Kouvolaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.