Mainos

Mikael Niemen menestysromaanista filmisovitus

Ruotsalaisen Mikael Niemen menestysromaanin Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä pohjalta tehdään elokuva. Tornionjokilaaksossa kesällä kuvattavan elokuvan ohjaa ruotsalainen Geir Hansteen Jörgensen. Ensi-iltansa elokuva saa helmikuussa vuonna 2003.

Elokuva käsikirjoittaa Anna Asp, joka vuonna 1982 voitti Oscarin parhaasta käsikirjoituksesta Ingmar Bergmanin elokuvassa Fanny ja Alexander. Elokuvan tuottavat suomalainen Solar Films ja ruotsalainen Happy End Filmproductions. Tärkeimmät pää- ja sivuosat miehitetään suomalaisnäyttelijöillä, mutta roolijako on vielä kesken.

Mikael Niemen syksyllä 2000 ilmestynyt esikoisromaani Populärmusik från Vittula voitti samana vuonna Ruotsin tärkeimmänkirjallisuuspalkinnon Augustin. Useita muitakin palkintoja kerännyt kirja on ollut valtava myyntimenestys Ruotsissa, ja se on ilmestynyt yli kymmenessä maassa. Suomeksi romaani ilmestyi viime syksynä Liken kustantamana.

Kirjan tapahtumat kertovat nuorten poikien ystävyydestä ja elämän huveista ja murheista Pajalassa Tornionjokilaaksossa 1960- ja 1970-luvuilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.