Mainos

Mikael Jungner vauhdissa: Paljastuskirja ulottuu naisista Yle-potkuihin

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner häärii jälleen lööppijulkisuuden valokeilassa. Jungnerin tänään julkistettu omaelämäkerrallinen Outolintu-niminen kirja ehti jo suututtaa Sanoma-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jaakko Rauramon ja Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtajan Kimmo Sasin. Myös Jungnerin avoin tyyli kertoa naisseikkailuistaan - varsinkin takavuosien yritys iskeä nykyinen pääministeri Mari Kiviniemi - on herättänyt mielenkiintoa.

Kirjassaan Jungner nimeää kansanedustaja Kimmo Sasin (kok) suurimmaksi syypääksi saamiinsa potkuihin Yleisradion toimitusjohtajan paikalta. Jungnerin mukaan Sasin tuki hävisi sen jälkeen, kun Yle oli julkaissut pääministeri Matti Vanhasta lahjuksen vastaanottamisesta syyttäneen niin kutsutun lautakasajutun.

- Tämän lautakasajutun tiimoilta hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasin suhtautuminen muuttui tyystin. Tavallaan kaikki se, mitä oli sovittu ja pedattu ennen sitä, muuttui yhdessä yössä, sanoi Jungner MTV:n haastattelussa.

Sasi kiistää Jungnerin väitteet.

- Näin asia ei varmastikaan ole. Yleisradion toimitusjohtajan valitsee Yleisradion hallitus, enkä ole hallituksen jäsen, sanoo Sasi ja muistuttaa Ylen hallituksen tehneen päätöksensä yksimielisesti. MTV:n haastattelussa Sasi antaa ymmärtää, että Jungnerin johdolla tarvittavia uudistuksia Yleisradiossa ei olisi saatu aikaan.

Rauramo: Jungner valehtelee

Sanoma-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jaakko Rauramo puolestaan sydämistyi Jungnerin väitteistä, joiden mukaan Rauramo olisi suorastaan uhkaillut eri tahoja Jungnerin ja Ylen kuriin laittamiseksi. Se ja muut Jungnerin väitteet saivat Rauramon syyttämään Jungneria suorastaan valehtelusta.

- Tämähän on aivan käsittämätöntä, että joku voi kirjoittaa tällaista. Tällaisen disinformaation esittäminen kuvaa Jungneria itseään, Rauramo puhisi Helsingin Sanomien nettisivuilla.

Jungner myöntää, että on kuullut kirjoittamistaan tapauksista vain muiden kertomuksia.

- Tässä kirjassa kuvailen keskusteluja ihmisten kanssa, jotka ovat olleet näissä tilanteissa. Itse en ole ollut paikalla ja siinä mielessä kun pistää kirjaan huhupuheita niin totta kai pitää olla valmis kuuntelemaan myös tällaista kritiikkiä, pehmittelee Jungner.

Naisia ja politiikkaa

Kirjassaan Jungner kuvaa avoimesti demarinuorten ja myös omaa vauhdikasta elämäänsä, josta ei naisia ja vauhtia puuttunut. Kirjaan on päätynyt myös Jungnerin ja nykyisen asuntoministeri Jan Vapaavuoren kilpailu nykyisen pääministeri Mari Kiviniemen iskemisestä.

Kirjansa julkistamistilaisuudessa Jungner sanoi kertoneensa tapauksesta kuvatakseen sitä, kuinka pienessä Suomessa ihmiset törmäävät elämänsä varrella toisiinsa monin eri tavoin.

Jungner ei usko, että kirjalla olisi vaikutusta hänen poliittiseen uskottavuuteensa tai muutenkaan politiikkaan.

- Melkein kaikki mitä minä teen jakaa tuntoja. On niitä, jotka innostuvat ja sitten niitä, jotka raivostuvat. Ja toivottavasti nyt hiukan isompi osa suomalaisista innostuisi kuin raivostuisi tästä avoimuuden riemuhuudosta mitä tämä kirja minulle tarkoittaa, pohtii Jungner.

Avoimuuden aatetta ainakin oman elämänsä kohdalla korostava Jungner pelaa kirjahankkeellaan poliittisesti silti pientä riskipeliä. Hänen omaa kansanedustajaehdokkuuttaan kirja saattaa edistää tuomalla julkisuutta, mutta puoluesihteerinä Jungner edustaa SDP:tä myös laajemmin. Itse Jungner ei ole moksiskaan.

- Ehkä uskottavuuteni on ollut koetuksella jo muutenkin. Mutta kieltämättä, kun luin kirjan viikonloppuna niin syvästi loukkaannuin Mikael Jungnerin puolesta, että kuka ihme voi Mikael Jungneria näin loukata ja kritisoida, virnuili Jungner.

Katso Vesa Kallionpään juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.