Mikä tässä säässä nyt mättää? Kuluvan viikon lämpötilat jopa 10 astetta keskiarvoa matalampia

Alkava viikko viilenee nopeasti muutaman päivän sisällä. Käsivarressa lämpötila laskee jopa viiteen asteeseen. Viikonloppuna saadaan kuitenkin nauttia lämpimämmästä säästä. 

– Ennen viikonloppua viilenee, joka tapahtuu tiistain, keskiviikon ja torstaina aikana, päivystävä meteorologi Ilkka Alanko Forecalta kertoo.

Syy ilman viilenemiseen on pohjoisesta virtaava kylmempi ilma. Lämpötila laskee kylmimmilleen Länsi-Lapissa ja käsivarressa, jossa ollaan keskiviikkna ja torstaina päiväsaikaan lähellä viittä astetta.

– Keskiviikkona ja torstaina etelärannikon tuntumassa on noin 15 astetta ja Etelä-Pohjamaalla kymmenkynta, Alanko kertoo. 

– Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla on keskiviikkona ja torstaina 10-15 astetta.

Viikonloppua kohden lämpötilat lähtevät nousuun

Meteorologin mukaan perjantaina sateet väistyvät itään, jolloin lämpötilakin lähtee nousuun.

– Perjantaina lämpenee selvästi koko maassa. Ainoastaan itärajalla Koilismaalla ja Kainuussa voi olla kymmenen asteen lämpötilat.

Perjantaina Etelä-Suomessa pysytellään 15-18 asteen lämpötiloissa, mutta lauantaina lämpötila nousee parinkymmeneen asteeseen ja sää on puolipilvinen. 

Pohjois-Suomessa sekä Pohjanmaalla lämpötila on perjantaina ja lauantaina 15-18 asteen tuntumassa. 

– Koko maassa on sunnuntaina 15-20 astetta lämmintä, mutta sateen riski Pohjois-Suomessa kasvaa.

Radikaali ero aiempiin vuosiin

Kuluva viikko on meteorologin mukaan paikoitellen jopa kymmenkunta astetta keskimääräistä kylmempi, kun verrataan säätä pitkäaikaisiin keskiarvoihin.

– Normaalisti koko maassa on ollut 20-21 astetta Etelä-Lappia myöten.

Lue myös:

    Uusimmat