Mainos

Mikä sytyttää sähkökiukaan liekkeihin?

Seitsemän viime vuoden aikana on syttynyt hieman yli sata sähkökiukaasta alkunsa saanutta tulipaloa, joista tuli on levinnyt laajemmalle. Keskimäärin sähkökiukaista on vuosittain saanut alkunsa noin viisitoista paloa. Paloja on ollut 11-23 vuodessa.

-Ajastinkellon tai vastuksen vika on tyypillinen syy sähkökiukaan paloon, kertoo suunnittelija Johannes Ketola Pelastusopistosta.

Kiukaan lähelle jätetyt vaatteet, matot ja muovisangot aiheuttavat myös paloja ja niiden alkuja. Kiukaiden viat teettävät pelastuslaitoksilla runsaasti tarkistustehtäviä, vaikka kyseessä ei varsinainen palo olekaan.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaa, että kiuas pitää kiinnittää kunnolla seinän kantaviin rakenteisiin. Huonosti kiinnitetty kiuas saattaa lämmönvaihtelun vuoksi pudota seinältä ja aiheuttaa tulipalon.

Rikkoutuneen vastuksen ja ajastinkellon vaihtaminen sekä kiukaan asentaminen sähköverkkoon on alan ammattilaisen työtä. Kiuas saattaa toimia, vaikka yksi vastus on rikki. Turvallisuussyistä kiuasta ei kannata käyttää, koska seurauksena voi olla muita vikoja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.