Mikä selittää Kärppien jatkuvan menestyksen? – Kaikki kulminoituu suorastaan hassuun lauseeseen

6:59
Videolla juttua perjantain liigakierroksesta.

Jääkiekon SM-liigassa Kärpät oli koko 2010-luvun ykkösseura. Oululaisseura on totuttu näkemään sarjataulukon kärkipäässä. Sama meno on jatkunut myös tällä kaudella. Kärpät on ollut syksystä lähtien sarjataulukon piikkipaikalla. Mutta mikä selittää oululaisten jatkuvan vahvan vireen?

Perjantain kierroksen jälkeen Kärppien sarjajohto Tapparaan nähden oli yhdeksän pistettä. Kaiken lisäksi Kärpillä on yksi peli vähemmän pelattuna.

Nykyinen tilanne ei yllätä. Kärpät oli sarjataulukon ykkönen myös viime kaudella. Pudotuspeleissä marssi hyytyi, hieman yllättäen, HPK:n käsittelyssä.

Mutta mikä tekee Kärpistä niin vahvan?

– Seurassa tehdään hyviä pelaajahankintoja ja viime vuosina valmennus on ollut aivan loistava. Seuran johtavat pelaajat toteuttavat valmennuksen juttua, minkä myötä koko joukkue on mukana talkoissa. Se on se suurin syy, Kärppien tähtihyökkääjä Julius Junttila miettii MTV Urheilulle.

Junttila itse lukeutuu sekä hyviin pelaajahankintoihin että myös johtaviin pelaajiin.

28-vuotias hyökkääjä ei aloittanut kautta oululaisjoukkueen mukana. Hän tutkaili kuvioitaan kaikessa rauhassa. Lopulta Kärpät ja Junttila sopivat loppukauden mittaisesta sopimuksesta.

Sen jälkeen liukkaan sutjakka hyökkääjä on ollut joukkueensa ehdotonta eliittiä. 24 ottelussa Junttila on takonut tehot 14+12=26.

Seuraus

Materiaalin laajuus, kärkiosaaminen ja johtavat pelaajat. Nämä ovat isoja elementtejä Kärppien menestyksen takana.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner käyttää suorastaan hassulta kuulostavaa lausetta, jos miettii seuran nykytilannetta.

– Emme keskity tuloksen tekemiseen, Manner sanoo.

Takana on kuitenkin isompi merkitys.

– Keskitymme arvoihin, tyyliin ja tapaan.

Manner viittaa pohja-ajatukseen. Tulos on seuraus arjen laadusta.

– Pyrimme siihen, että meidän pelaaminen on periksi antamatonta ja sellaista, että kaukalossa tehdään vieruskaverille töitä, Vaikka mitä sattuu tai tapahtuu. Jos tulee virheitä, niin emme jää niihin kiinni. Jatkamme taistelua.

– Tämän hetken sarjatilanne kertoo meidän tasaisesta suorittamisesta. Yritämme vain ylläpitää noita samoja arvoja, Manner sanoo tulospuolesta.

Jatkuva menestys voi helposti luoda hyvän olon tunnetta. Junttila ottaa tämän elementin esille, kun hän puhuu yksittäisistä otteluista.

– Esimerkiksi TPS:ää vastaan pelattu peli oli sellainen, että kyllä me voitamme sen yhdeksän kertaa kymmenestä. Olimme selvästi parempia. Erot ovat kuitenkin pieniä SM-liigassa. Vastustajilla on paljon hyviä pelaajia, jotka kyllä tekevät, kun heille antaa paikkoja, Junttila miettii.

Kärppien seuraava ottelu on ohjelmassa tänään lauantaina, kun kotiottelussa vastaan asettuu Tampereen Ilves. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja