Mainos

Mika Myllylän tarina näyttämölle Hämeenlinnassa

Ex-hiihtäjä Mika Myllylän samannimiseen kirjaan perustuva näytelmä Riisuttu mestari saa kantaesityksensä Hämeenlinnan kaupunginteatterin Verstaassa torstaina. Näytelmän on sovittanut ja ohjannut Hannu Matti Tyhtilä.

Myllylän elämäkerrallisen tilityksen tavoin esityksen tapahtumat alkavat Lahden MM-kisojen dopingkärystä. Tarina kulkee kuin filminauha läpi hiihtäjän elämän. Eri-ikäisen Myllylän roolissa nähdään peräti kolme näyttelijää.

Aktiivikauden urheilijaa esittää Kai Vaine, joka sai opastusta Marjut Roligin valmentajana tunnetulta Heikki Leppäseltä. Vaine lupaa, että hiki lentää. Näytelmässä on viitisen kohtausta, joissa hän joutuu kunnon rääkkiin.

- Tarkoitus on näyttää, kuinka rankkaa hommaa valmentautuminen huipulla on.

Pikku-Mikaa näyttelee Aleksi Aromaa, joka arvelee Ruotsissa vietettyjen lapsuusvuosien muokanneen Myllylän luonnetta.

- Hänestä tuli yksinäisyyteen tottunut ihminen, joka ei halunnut hiihtää Suomen kansan puolesta, vaan oman itsensä takia.

Menneitä muistelevan hiihtäjän osan esittää Lasse Sandberg.

Riisuttu mestari on muodoltaan poikkeuksellinen, sillä se on kolmelle näyttelijälle jaettu monologi. Ohjaaja Tyhtilän mielestä taakkaa oli tarkoituksenmukaista jakaa, sillä esityksessä on paljon tekstiä ja fyysistä rasitusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.