Mainos

Mika Myllylälle vaaditaan ehdotonta vankeutta

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeustuomiota hiihtäjälegenda Mika Myllylälle Kokkolan käräjäoikeudessa käynnistyneessä oikeudenkäynnissä.

Myllylä joutuu vastaamaan oikeudessa yhteensä viiteen pahoinpitelysyytteeseen, jotka perustuvat kahteen eri kapakkatappeluun.

Oikeudenkäynnin tekee erikoiseksi se, että kaikki asianosaiset ilmoittivat luopuvansa kaikista korvaus- ja rangaistusvaatimuksista Myllylää kohtaan. Myös todistajat kertoivat, että tilanteissa heiluivat nyrkit puolin ja toisin ja myös Myllylä sai lieviä vammoja. Asianosaisten vammat ovat mustelmia ja haavoja, samoin Myllylän.

Molemmat tapaukset on sovittu vapaaehtoisessa sovittelussa jo aiemmin, mutta syyttäjä halusi viedä asian oikeussaliin yleisen edun vuoksi. Hän pitää Myllylää väkivaltaisena näiden kahden, runsaan kahden kuukauden sisällä sattuneen väkivaltatilanteen vuoksi. Sekä asianosaiset, todistajat että Myllylä itse luonnehtivat sattuneita tappelukohtauksia "kännipäisten sekoiluiksi", joissa nyrkit heiluivat puolin ja toisin.

Pahoinpitelyistä voidaan tuomita lievimmillään sakkoihin, enimmillään rangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Myllylällä on ennestään päällä ehdollinen tuomio viime talven rattijuopumustapauksesta.

Myllylä ihmetteli oikeussalissa myös sitä, miksi vain hän on syytettynä oikeudessa, kun kaikki asianosaiset ovat yhtä mieltä siitä, että väkivaltaan syyllistyivät kaikki osapuolet.

Oikeudenkäynti jatkuu vielä muutaman tunnin, ratkaisu asiassa annetaan jo tänään.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.