Mainos

Mikä motivoi Keventäjät-blogisti Tittaa?

Helmen Keventäjät-blogisteiksi valittiin 10 kevyempää elämää ja pysyviä elämäntapamuutoksia etsivää ihmistä. Nyt esittelyvuorossa on Titta Iivanainen.

Hämeenlinnalainen Titta Iivanainen, 29, halusi kokeilemaan Keventäjiä, kun omat konstit painonhallinnassa alkoivat tuntua tuskallisilta. Kuntosalia ja lenkkeilyä harrastava nainen piti itseään lähes nälkäkuurilla, kielsi itseltään hiilihydraatit ja pinna sen kun kiristyi.

– Olen yrittänyt kaikennäköistä viime syksystä lähtien. Tuntuu, ettei minulla ole oikeat menetelmät jatkon kannalta. Haluaisin ja toivoisin, että saisin pudotettua painoa terveellisesti eikä tarvitsisi nähdä nälkä. Pinnahan siinä kiristyy, eikä painonhallinta ole silloin yhtään kivaa, hän kertoo taustoistaan.

Tärkein syy painonhallintaan on oma terveys. Titan verenpainetta on tarkkailtu vuoden verran, ja normaalipainoon pääseminen alentaisi myös verenpainetta.

– Lääkärini laittoi vuosi sitten minut verenpainetarkkailuun. En haluaisi tämän ikäisenä vielä miettiä verenpainelääkitystä. Toki tämä korkea verenpaine on ollut meillä sukurasitteena, mutta oma osansa on myös painolla.

Neljä vuotta vanhat farkut jalkaan

Titta saa parhaan motivaation painonhallintaan lähipiiristä ja omasta hyvästä olosta. Kohonnut energiataso ja pirteys ruokkivat terveitä elämäntapoja. Lisäksi Titta on innoissaan, jos neljä vuotta vanhat farkut solahtavat jalkaan. Titta kertoo, että hänen alkupainoindeksinsä on 28.

– Tällä hetkellä minulla on kaksi tavoitetta. Suurempi tavoite on saada 12 kiloa pois. Olen tosi tyytyväinen, jos saan kuusikin kiloa pois. Mutta tuntuu olevan tiukassa, hän tuumaa.

Toimistotyötä tekevä ja käsitöitä liikunnan lisäksi harrastava Titta hakee tasapainoa painonpudotukseen. Hän haluaa syödä hyvin, eikä kokea huonoa omaatuntoa syömisestä. Titta kertoo, että hänelle stressi tai tunnesyöminen eivät koskaan ole olleet ongelmia, mutta arkirytmin ulkopuolella painonhallinta on hankalaa.

– Arkisin ei ole mitään ongelmaa hallita syömisiä, mutta vapaalla ja viikonloppuisin on vaikea syödä terveellisesti. Kyllä lomalla saa herkutella, mutta lomilta palautuminen on kamalan vaikeaa.

Tänä keväänä Titta pitää Keventäjät-kokemuksistaan blogia yhdessä yhdeksän muun Keventäjät-blogistin kanssa. Luvassa on elämänmakuista tekstiä painonhallinnasta – sen vaikeista kohdista sekä riemun hetkistä.

– Olen aina ollut kova kirjoittamaan. Koskaan en ole tällaista blogia pitänyt, mutta varmasti odotettavissa on käytännön tuskaa ja ilon hetkiä, Titta lupaa.

MTV3/Helmi, Laura Kokko

Kuvat: Titta Iivanainen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.