Mainos

Mikä kosketti viime vuonna? Osallistu Suuren journalistipalkinnon valintaan

Tänä vuonna myös yleisö pääsee valitsemaan oman suosikkinsa Suuren journalistipalkinnon saajaksi. Palkintolautakunta on valinnut kolme ehdokasta kolmeen kategoriaan, ja näiden yhdeksän joukosta yleisö saa ensimmäistä kertaa valita oman voittajansa.

Jaossa on siis palkinnot vuoden journalistille, vuoden jutulle, vuoden journalistisen teon tekijälle ja yleisön suosikille.

Katso tarkemmat tiedot ehdokkaista täältä.

- Tähän mennessä yleisö on saanut ehdottaa ehdokkaita, joiden joukosta finaaliyhdeksikkö on valittu. Tänä vuonna ehdotuksia tuli ennätysmäärä, 343 kappaletta, kertoo Suuri journalistipalkinto 2011 -ohjelman tuottaja Mari Haavisto.

Yleisö äänestää suosikkiaan Facebookin kautta. Äänestys on käynnistynyt tänään. Vuoden jutun, vuoden journalisti ja vuoden journalistinen teon voittaja saa rahapalkinnon, yleisön suosikille on tiedossa "mielenkiintoinen palkinto, johon ei liity rahaa", kertoo Haavisto.

- Suuren journalistipalkinnon nettisivuilla voi tutustua ehdokkaisiin ja lukea perusteluita. Siellä on myös linkkejä kaikkien ehdokkaiden juttuihin, joiden avulla omaa suosikkiaan voi pohtia. Äänestykseen tarvitaan Facebook-tunnukset, Haavisto muistuttaa.

Tarkemmat ohjeet äänestämiseen voi lukea Suuren journalistipalkinnon nettisivuilta.

Kolmen kategorian (vuoden juttu, vuoden journalistinen teko, vuoden journalisti) voittajat valitsee palkintolautakunta, johon kuuluvat tänä vuonna Jouko Jokinen (vastaava päätoimittaja, Aamulehti), Atte Jääskeläinen (vastaava päätoimittaja, YLE Uutiset), Vesa-Pekka Koljonen (lehdistöneuvos, päätoimittaja emeritus), Pekka Seppänen (kolumnisti ja journalisti), Leeni Peltonen (päätoimittaja, Kotiliesi), Paula Salovaara (toimituspäällikkö, Helsingin Sanomat), Marjaana Toiminen (toimitusjohtaja, Bonnier Publications Oy), Jari Tourunen (vastaava päätoimittaja, Savon Sanomat), Merja Ylä-Anttila (palkintolautakunnan puheenjohtaja, vastaava päätoimittaja, MTV3 Uutiset ja ajankohtaisohjelmat) ja Tuomo Mörä (palkintolautakunnan sihteeri, mediatutkija, Helsingin yliopisto).

Suuri journalistipalkinto jaetaan suorana MTV3-kanavalla televisioitavassa gaalassa 21.3.2012 Vanhan ylioppilastalon salissa kello 20.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.