Mainos

Mika Kaurismäen elokuvassa huikea näyttelijäkaarti

Mika Kaurismäki aloitti tänään uuden elokuvansa kuvaukset. Haarautuvan rakkauden talo -draamakomedia perustuu Petri Karran samannimiseen esikoisromaaniin, joka julkaistaan syyskuussa.

Avioeron aiheuttamasta karmaisevasta, mutta samalla koomisesta koston kierteestä kertovassa elokuvassa nähdään Suomen oloissa ainutlaatuinen ensemble-cast. Rooleissa nähdään muun muassa Hannu-Pekka Björkman, Elina Knihtilä, Antti Reini, Tommi Eronen, Kati Outinen, Kari Väänänen, Irina Björklund, Anna Easteden, Antti Virmavirta, Mari Perankoski, Kari Heiskanen, Sakari Kuosmanen, Ilkka Villi, Aino Seppo ja Timo Torikka.

- Halusin tehdä tämän elokuvan, koska tarinan henkilöhahmot ovat herkullisia: koomisia ja traagisia samaan aikaan, ja ne istuvat hyvin tähän aikaan ja sen arvomaailmaan, ohjaaja-tuottaja Mika Kaurismäki toteaa.

Myös elokuvan aihe sijoittuu tähän päivään. Haarautuvan rakkauden talo on terävä analyysi parisuhteen olemuksesta - toisaalta hulvaton farssi, toisaalta järkyttävä tragedia.

Elokuvaa kuvataan eri puolilla Helsinkiä elokuun runsaan kuukauden ajan. Ensi-iltansa se saa syksyllä 2009.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mika Kaurismäen lisäksi Sami Keski-Vähälä ja Petri Karra. Mika Kaurismäki ohjaa ja tuottaa elokuvan itse.

Mika Kaurismäki on ohjannut lukuisia elokuvia muun muassa elokuvat Honey Baby (2004), LA Without a Map (1998), Zombie ja kummitusjuna (1991), Helsinki-Napoli All Night Long (1987), Rosso (1985) ja Arvottomat (1982). Lisäksi hän on ohjannut ja tuottanut dokumenttielokuvia kuten Sonic Mirror (2007), Brasileirinho (2005), Moro no Brasil (2002).

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.