Mainos

Mika Kaurismäen elokuva Toronton elokuvajuhliin

Mika Kaurismäen vastavalmistunut elokuva Kolme viisasta miestä on valittu syyskuussa järjestettävien, arvostettujen Toronton elokuvajuhlien viralliseen ohjelmistoon.

Mika Kaurismäen ohjaama ja tuottama, hieman epätavallinen jouluaiheinen elokuva kuvattiin talvella joulun ja loppiaisen väillä Helsingissä. Elokuva toteteuttiin erityisellä metodilla, jossa tarinaa kehiteltiin yhdessä ohjaajan ja päänäyttelijöiden kanssa harjoitusten ja kuvausten aikana. Vastaavaa metodia on käyttänyt aikaisemmin muun muassa amerikkalainen näyttelijä-ohjaaja John Cassavetes.

- Elokuva lähti liikkeelle keskusteluistani näyttelijöiden kanssa. Tapasimme usein ja mietimme, kuinka tehdä elokuva, jonka henkilöhamot eivät olisi niin tyypillisen kaavamaisia ja ennalta arvattavia. Kehitimme metodin, jossa näyttelijät itse kehittivät hahmonsa ottaen niihin mukaan myös paljon itseään. Kehitin myös juonen, mutta paljastin siitä näyttelijöille vain kunkin hahmon alkuasetelmat, kertoo Kaurismäki.

Dialogia ei elokuvassa kirjoitettu etukäteen, mutta sen sisältämät teemat rajattiin. Kolme viisasta miestä -elokuvan pääosia tähdittävät Kari Heiskanen, Pertti Sveholm ja Timo Torikka.

Toronton elokuvajuhlat on Cannesin ja Berllinin elokuvajuhlien ohella yksi maailman tärkeimmistä elokuvafestivaaleista. Festiaali järjestetään tänä vuonna 4.-13. syyskuuta. Mika Kaurismäen elokuvat ovat olleet aikaisemminkin esillä Torontossa: vuonna 1988 festivaali esitti Mika Kaurismäen retrospektiivin ja 1999 LA Without a Map nähtiin festivaalien pääsarjan Gala Presentationsin avajaiselokuvana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.