Mika Häkkiseltä iso kunnianosoitus Lewis Hamiltonille – antoi myös ennustuksen Valtteri Bottaksesta

Lewis Hamilton on nyt F1-sarjan seitsenkertainen maailmanmestari. Hamilton kasvatti saldoaan sunnuntaina Turkissa, missä hän ajoi tyylillä voittoon. F1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen jakaa isolla kädellä ylistystä Hamiltonille. Häkkinen myös uskoo, että Valtteri Bottas nousee ylös epäonnistuneen viikonlopun jäljiltä.

Hamilton varmisti tittelin Turkissa, kun hän päihitti MM-sarjassa toisena olevan Bottaksen. Suomalainen ei voi enää nousta britin edelle kauden kolmessa viimeisessä kisassa.

– Hamilton ei olisi voinut valita parempaa päivää osoittaa taitonsa maailmalle. Seitsemäs F1-mestaruus vaikutti väistämättömältä ylivoimaisen kauden jälkeen, mutta Turkin voitto kolmannesta rivistä ja vaikeissa olosuhteissa oli erittäin vaikuttavaa katseltavaa, Mika Häkkinen miettii Unibetin kolumnissaan.

Hamilton lähti kisaan ruudusta kuusi. Britti teki nousua ensimmäisissä mutkissa, kunnes hän sortui pieneen virheeseen. Tämän myötä hän tipahti useita sijoja alaspäin.

Kisan aikana Hamilton näytti sen, miksi hän on jälleen mestari.

– Lewisin eteneminen oli kuin oppikirjasta: pitää ajaa tasaisesti ja opetella pikkuhiljaa, mitkä ajolinjat toimivat parhaiten muuttuvissa oloissa. On tärkeää pystyä luottamaan autoonsa ja itseensä, Häkkinen miettii.

Hamilton ohitti muun muassa kisan alkuvaiheilla kärjessä olleet Racing Point -kuljettajat. Tämän jälkeen hän paineli maisemaan.

Vuosien 1998 ja -99 maailmanmestari Häkkinen antoikin isolla kädellä ylistystä britille.

– Lewisin suoritus oli monin tavoin muistutus siitä, miksi hänestä on tullut tämän aikakauden paras kuljettaja, Häkkinen hehkuttaa.

– Sunnuntainen esitys oli ikimuistoinen tapa nousta tasoihin Michael Schumacherin seitsemän mestaruuden kanssa. Tapasin Lewisin ensi kertaa, kun hän ajoi pienenä poikana kartingia. Hän oli selvästi erittäin lahjakas ja päättäväinen. Seitsemän mestaruuden voittaminen vuosien 2008 ja 2020 välillä on silti jotain aivan fantastista.

Mercedeksen suomalaiskuljettajan Valtteri Bottaksen sunnuntai sujui täysin toisissa merkeissä. Bottas pyörähti heti ensimmäisellä kierroksella, minkä lisäksi hän kolaroi vielä toisen auton kanssa. Tämän jälkeen Bottaksen Mercedes ei ollut enää entisensä ja suomalainen oli vaikeuksissa.

Häkkinen kuitenkin uskoo, että Bottas jättää Turkin epäonnistumisen (14:s) nopeasti taka-alalle.

– Ensimmäisen kierroksen spinnaus Renault'n Esteban Oconin kanssa ja toinen, etusiiven vahingoittumiseen johtanut pyörähdys aiheuttivat iltapäivän, jonka Valtteri haluaisi unohtaa. Olen kuitenkin varma, että Valtteri tekee vahvan paluun Bahrainissa, Häkkinen ennustaa.

Lue myös:

    Uusimmat