Mikä avuksi ennenaikaiseen siemensyöksyyn? Asiantuntija vastaa!

Mitä sinä olet aina halunnut tietää, mutta et ole kehdannut kysyä? AVA etsii vastauksen lukijoiden mieltä painaviin kysymyksiin.

"Mitä eri ratkaisuja löytyy ennenaikaiseen siemensyöksyyn? Olen pohtinut vakavasti ympärileikkausta. Mitä muita vaihtoehtoja olisi? Jo lääkärille meno asian kanssa tuntuu hankalalta." Mies, 34

AVA selvitti vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen:

– Tämä ongelma on melko tavallinen, varsinkin nuoremmilla miehillä, seksuaaliterapeutti Sinikka Savander kertoo.

– Vaihtuvat uudet kumppanit saattavat aiheuttaa suorituspaineita ja nopean siemensyöksyn. Myös kumppanin seksuaalinen kiihottavuus voi aiheuttaa miehelle nopean siemensyöksyn, jolloin ei vain pysty säätelemään laukeamistaan.

Savander muistuttaa, että vakituinen parisuhde, jossa ei tarvitse jännittää, eikä aina onnistuakaan, antaa mahdollisuuden rauhalliseen ja nautinnolliseen rakasteluun, jossa kiihkeä akti ei ole pääasia.

– Psykiatrian erikoislääkärin Matti Huttusen kirjoittama Herkkä siemensyöksy -artikkelion asiantuntevasti kirjoitettu ja ohjeet ovat selkeitä. Minun ajatukseni ja neuvoni ovat samankaltaisia, Savander vinkkaa.

Savander kehottaakin ongelman kanssa painivia etsimään netistä ohjeita ongelman hoitoon ja erityisesti sen ymmärtämiseen. Esimerkiksi netin keskustelupalstoja lukemalla huomaa, että on monia muitakin, jolla on sama vaiva ja asian kanssa pärjää. Siemensyöksyn hallitsemiseen ja hillitsemiseen oppii kyllä löytämään keinot.

– Jos asia vaivaa mieltä ja haluaa varmistua, että fyysisesti on kaikki kunnossa, niin kannattaa rohkeasti varata aika urologilta, sitähän varten lääkärit ovat. Muutenkin miesten kannattaisi tutkituttaa itsensä eikä elää vaivojensa kanssa epävarmuudessa. Ennenaikaiseen siemensyöksyyn ei oikein saa apua, jos jää vaan kuuntelemaan kavereiden antamia ohjeita ja kokemuksia, Savander sanoo.

Mitä sinä olet aina halunnut tietää, mutta et ole kehdannut kysyä? Käy esittämässä kysymyksesi !

LUE MYÖS:


AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja