Mainos

Mijailovicille ei uutta mielentilatutkimusta

Ruotsin ulkoministerin surman tunnustanut Mijailo Mijailovic palasi aamulla Tukholman käräjäoikeuteen parin kuukauden tauon jälkeen. Oikeus hylkäsi anomuksen uudesta mielentilatutkimuksesta.

Mijailo Mijailovic

Oikeudenkäynti Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin surman tunnustanutta Mijailo Mijailovicia vastaan jatkui tänään Tukholman käräjäoikeudessa. Oikeus hylkäsi Mijailovicin anomuksen uudesta mielentilatutkimuksesta. Oikeudelle annetun mielentilatutkimuksen mukaan Mijailovic ei ollut surmahetkellä vakavasti psyykkisesti häiriintynyt.

- Mielentilatutkimuksen mukaan hän ei ole vakavasti psyykkisesti sairas. Tämä ei kuitenkaan merkitse, että hän olisi terve. Tätä on syytä painottaa. Psyykkisesti sairaiden istuminen vankilassa ei ole onnistunutta, sillä heidän hoitamiseensa ei löydy resursseja, sanoo Mijailovicin asianajaja Peter Althin.

Ruotissa tehdään vuosittain noin 650 mielentilatutkimusta. Niistä nelisenkymmentä päätyy sosiaalihallituksen tarkastettaviksi ja näistä alle puolesta löytyy huomautettavaa.

Uusi mielentilatutkimus olisi tietänyt tuomion lykkääntymistä, sillä Mijailovicin terveyden tilan selvittäminen uudestaan olisi vienyt kahdesta viiteen viikkoa. Nyt Mijialovic saa tuomionsa viikon päästä tiistaina.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.03.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.