Mainos

Mijailovic: Toivoin että hän jäisi henkiin

Anna Lindhin murhaoikeudenkäynti alkoi aamulla Tukholmassa. Syyttäjän osuuden jälkeen vuorossa on syytetyn kuuleminen.

Anna Lindhin murhasta syytetty Mijailo Mijailovic kertoi Tukholman käräjäoikeudessa toivoneensa, että ulkoministeri jäisi eloon. Mijailovic sanoi katsoneensa televisiouutisia puukotusiltana.

-Toivoin, että hän jäisi eloon, hän kertoi.

Mijailovic kielsi seuranneensa Lindhiä NK-tavaratalon muista kerroksista.

- Näin hänet ensimmäistä kertaa Filippa K:n luona, syytetty väitti.

Mijailovic korosti, että hän voi erittäin huonosti syyskuun alussa ja yritti ottaa yhteyttä lääkäriinsä. Mijailovicin mukaan lääkäri ei ottanut häntä kuitenkaan vakavasti.

Syyttäjä vaatii murhasyytettä

Ruotsin ulkoministerin murhasta syytetty Mijailovic astui aamulla Tukholman käräjäoikeuden eteen mustassa collegeasussa, parrakkaana ja siilitukkaisena. Mijailovic näytti ulkoisesti olevan hyvissä voimissa ja seurasi syyttäjän esitystä tarkkaavaisesti. Syyttäjä Agneta Blidberg vaati häntä vastuuseen murhasta.

-Mijailo myöntää, että hän on käynyt Anna Lindhin kimppuun puukon kanssa ja että hän siinä yhteydessä on aiheuttanut vammat, jotka johtivat Lindhin kuolemaan, Mijailovicin asianajaja Peter Althin sanoi.

Althinin mukaan Mijailovic kuitenkin kiistää vastuun murhasta, koska hänen tarkoituksenaan ei ollut surmata Lindhiä. Asianajajan mukaan teko oli lähinnä tappo.

Lindhin leski Bo Holmberg vaati oikeudenkäynnissä edustajansa välityksellä Mijailovicilta vahingonkorvauksia itsensä ja kahden poikansa puolesta. Itselleen hän vaatii 5 450 euroa ja kummallekin alaikäiselle pojalleen 10 900 euroa.

Oikeus suostui puolustuksen asianajan ja syytetyn pyyntöön, ettei Mijailovicin kuulusteluja lähetetä suorana televisiossa tai radiossa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 14.01.2004)

Suomalaisasiantuntijan mukaan mielentilatutkimus on varsin tarkka. Virheellisiin tuloksiin päädytään hyvin harvoin, sanoo oikeuspsykiatrian dosentti Heikki Vartiainen.

(Huomenta Suomi 14.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.