Mainos

Mijailovic luopui Ruotsin kansalaisuudesta

Tiedotusvälineet arvelevat, että ulkoministeri Anna Lindhin surmaaja haluaa kärsiä mahdollisen vankeusrangaistuksensa Serbia ja Montenegrossa.

Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin murhasta tuomittu Mijailo Mijailovic ei ole enää Ruotsin kansalainen, kertoo Dagens Nyheter -sanomalehti.

Lehden mukaan Miljailovic haki itse kansalaisuuden peruuttamista. Maahanmuuttoviraston hyväksyttyä hakemuksen eilen jää Mijailovicille enää Serbian ja Montenegron kansalaisuus.

Ruotsin lain mukaan henkilö, jolla on kaksoiskansalaisuus, pitää vapauttaa Ruotsin kansalaisuudesta, jollei kielteiseen päätökseen ole erityistä syytä. Mijailovic on syntynyt Ruotsissa, mutta hänen vanhempansa ovat lähtöisin entisestä Jugoslaviasta.

Mijailovicin asianajaja Peter Althin ei ole kertonut miksi Mijailovic luopui Ruotsin kansalaisuudestaan. Viestimet ovat arvuutelleet hänen saattavan pyrkiä kärsimään mahdollisen vankeusrangaistuksensa vanhempiensa synnyinmaassa.

Viikonvaihteessa Mijailovic joutui sairaalahoitoon vankilasta, missä hän odottaa maan korkeimman oikeuden ratkaisua murhajutussa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.