Mainos

Mijailovic anoo siirtoa vankilaan Serbiaan

Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin murhasta tuomitun Mijailo Mijailovicin asianajaja arvioi kuitenkin, että siirtoanomuksen käsittely voi viedä jopa vuoden.

Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin murhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu Mijailo Mijailovic on anonut siirtoa serbialaiseen vankilaan. Hän istuu silti vielä lähiajat Kumlan vankilassa lähellä Örebrota Ruotsissa.

- Anomusta perustellaan lähinnä turvallisuussyillä. Hän kokee olevansa uhattuna. Tähän asti hän on ottanut etäisyyttä eikä uskalla tavata muita vankeja, kertoi Mijailovicin asianajaja Mikael Nilsson uutistoimisto TT:lle.

Mijailovicin anomus saada kärsiä rangaistuksensa serbialaisvankilassa on jätetty Kumlan valtakunnalliselle vastaanotto-osastolle, missä Mijailovic on istunut joulukuussa saamastaan korkeimman oikeuden tuomiosta saakka. Eilen kerrottiin Ruotsin vankeinhoitohallituksen päättäneen, että Mijailovic myös jää toistaiseksi Kumlaan.

- Mijailovic haluaa nopean siirron. Mutta kokemuksen mukaan siirto vie aikaa varsinkin Serbiaan. Kyse voi hyvin olla vuoden käsittelyajasta, Nilsson arvelee.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.