Mainos

Mihin kiire, ihminen? Hidasta ja nauti elämästä

Vaikka teknologia onkin lisännyt mahdollisuuksiamme ajan säästämiseen, käytämme yhä enemmän aikaa tehdessämme yhä enemmän asioita. Elämämme on hektisempää kuin koskaan aikaisemmin.

Lue yksinkertaiset neuvot siihen, kuinka vauhtia voi hidastaa.

Tee vähemmän

On hankala rauhoittua, kun yrittää tehdä miljoonaa asiaa kerrallaan. On tärkeää oppia tietoisesti tekemään vähemmän.

Keskity siihen, mikä todella on tärkeää ja mitä todella pitää tehdä, ja anna lopun mennä menojaan. Jätä aikaa tehtävien ja tapaamisten välille, jotta voit viettää päiväsi verkkaisemmin.

Ole läsnä

Ei riitä että rauhoitut – sinun täytyy olla läsnä siinä, mitä teet. Kun huomaat miettiväsi jotakin, mitä sinun pitäisi tehdä, jotain mitä on jo tapahtunut tai mitä ehkä saattaa tapahtua… niin palauta itsesi lempeästi takaisin nykyhetkeen. Keskity siihen, mitä on meneillään juuri nyt.

Keskity ihmisiin

Vietämme turhan usein aikaa läheisten ihmistemme kanssa niin, ettemme oikeasti ole läsnä heidän elämässään. Olemme paikalla, mutta ajatuksemme ovat asioissa, joita meidän pitäisi tehdä. Olemme kuuntelevinamme, mutta oikeasti ajattelemme itseämme ja sitä mitä itse haluaisimme sanoa.

Tietoisella panostuksella voimme sulkea ulkopuolisen maailman hetkeksi pois ja keskittyä olemaan läsnä läheistemme kanssa.

Arvosta luontoa

Moni meistä sulkeutuu kotiinsa, toimistoonsa, autoonsa tai muuhun kulkuvälineeseen suurimmaksi osaksi aikaansa, eikä koskaan pääse nauttimaan ulkoilmasta.

Ulkoile ja nauti luonnosta. Vedä syvään henkeä raittiissa ilmassa, nauti seesteisyydestä ja luonnon tarjoamista ihmeistä. Kuntoile ulkona, kun siihen on mahdollisuus tai etsi aktiviteetteja, joita voit tehdä ulkona kuten luontopolut, kiipeily tai vaikkapa uiminen.

Lue loput vinkit Studio55-sivulta:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.