Mainos

Mihail Zadornov erosi oltuaan varapääministerinä kolme päivää

Mihail Zadornov sai tänään eron Venäjän ensimmäisen varapääministerin tehtävästä, jota hän oli ehtinyt hoitaa vain kolme päivää. Zadornov sanoi, että hänen oli ollut pakko pyytää eroa, koska presidentti Boris Jeltsin ei ollut ottanut huomioon hänen näkemyksiään.

Zadornovin oli määrä ensimmäisenä varapääministerinä olla myös Venäjän talouspolitiikan johdossa. Zadornov olisi kuitenkin halunnut pitää myös valtiovarainministerin salkun, joka hänellä on aiemminkin ollut.

Zadornov kertoi esittäneensä pääministeri Sergei Stepashinille, että hän saisi yhdistää valtiovarainministerin ja varapääministerin tehtävät.
-Sen enempää presidentti kuin hänen kansliansakaan eivät kuunnelleet minun näkemyksiäni. Olen pyytänyt tänään eroa, Zadornov kertoi lehtimiehille ja sanoi Jeltsinin allekirjoittaneen asetuksen hänen erostaan muutama tunti sitten. Presidentti nimitti Zadornovin ensimmäiseksi varapääministeriksi viime tiistaina.

Mies, joka osaa sanoa ei

Tarkkailijoiden mukaan Zadornov on yllätyslähdöllään vahvistanut maineensa miehenä, joka osaa sanoa ei. Hän olisi pysynyt hallituksessa vain sillä ehdolla, että hän säilyttäisi myös valtiovarainministerin salkun. Tähän ei suostuttu.

Zadornov itse kuulosti pettyneeltä todetessaan, ettei hän ole mitenkään halkeamaisillaan riemusta. Venäläisten kommentoijien mukaan hänestä tuli valtion varojen hoidosta kiistelevien taloudellisten klaanien uhri. NTV-television uutislukija ehätti jo sanomaan, että Zadornovin ero enteilee uutta poliittista kriisiä Venäjällä. Toiset poliittiset tarkkailijat olivat sitä mieltä, että Jeltsin on nyt saanut kolauksen, koska hän sen paremmin kuin pääministeri Stepashinkaan ei pysty hillitsemään kaupallisten ja liikepiirien avointa taistelua hallituksen paikoista.

Zadornov on talousasiantuntija, joka on vuodesta 1997 lähtien istunut kolmen pääministerin hallituksessa. Hänet tunnetaan varsin tiukkana miehenä, joka pystyy torjumaan jopa ystävänsä ja miehenä, ja joka on hyvin ylpeä työstään ja maineestaan.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.