Mainos

Miesopiskelijat valmistuvat hitaasti

Yksitoista ja puoli vuotta tutkinnon aloittamisen jälkeen vain 64 prosenttia miehistä oli suorittanut ammattikorkeakoulututkinnon, naisista 78 prosenttia. Ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon samassa ajassa suoritti 67 prosenttia miehistä ja 82 prosenttia naisista. Luvut ilmenevät Tilastokeskuksen vuoden 2006 tiedoista.

Miehet läpäisivät koulutuksen kaikissa oppilaitoksissa naisia harvemmin. Lukiossa ja ammatillisessa peruskoulutuksessa naisten ja miesten välinen ero oli vain joitakin prosenttiyksikköjä, mutta korkeakoulututkinnoissa huomattavasti suurempi.

Vuoden 2000 uusista lukio-opiskelijoista lähes 90 prosenttia oli suorittanut ylioppilastutkinnon 2006 loppuun mennessä. Ammatillisen perusasteen uusista opiskelijoista 72 prosenttia suoritti samassa ajassa ammatillisen tutkinnon.

Ammattikorkeakoulututkinnon suoritti vuoden 2006 loppuun mennessä 71 prosenttia yhdentoista ja puolen vuoden takaisista ammattikorkeakoulujen uusista opiskelijoista. Samassa ajassa yliopistojen uusista opiskelijoista noin 75 prosenttia suoritti ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon.

Tutkintoja suoritetaan omaan tahtiin

Kolmessa ja puolessa vuodessa ylioppilastutkinnon läpäisi liki 80 prosenttia ja ammatillisen perustutkinnon 61 prosenttia. Neljässä ja puolessa vuodessa ammattikorkeakoulututkinnon läpäisi 40 prosenttia uusista opiskelijoista. Yliopistotutkinnon uusien opiskelijoiden läpäisyaste oli viidessä ja puolessa vuodessa 32 prosenttia.

Ammatillisessa koulutuksessa kolmessa ja puolessa vuodessa valmistui eniten humanistisen ja kasvatusalan opiskelijoita: 69 prosenttia. Luonnontieteilijöistä valmistui samassa ajassa 47 prosenttia.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja