Mainos

Mies yritti pahvikahvin kanssa ulos ravintolasta – portsari löi kahdesti

Helsingin käräjäoikeus langetti 21-vuotiaalle ravintolan vahtimestarille sakot pahoinpitelystä. Mies löi sanaharkan päätteeksi pahvimukikahvin kanssa ulospyrkinyttä asiakasta kahdesti kasvoihin.

Tapahtuma sattui Helsingin Kaivopihalla helmikuussa 2016. Miesasiakas oli viettämässä iltaa ravintola Dublinerissa.

Järjestyksenvalvojana toiminut 21-vuotias kielsi asiakasta poistumasta kahvin kanssa ulos ja pakotti hänet juomaan kahvin tuulikaapissa.

Sen jälkeen osapuolten kertomukset erosivat.

Asiakkaan mukaan tämän jälkeen ovelle oli tullut ulkomaalainen mies, joka ei ollut päässyt sisään, koska hänellä oli Britannian passi.

Asiakas kertoi kommentoineensa ja naureskelleensa asiaa sivusta, minkä jälkeen vahtimestari otti rinnuksista kiinni, retuutti ja löi kolmesti.

Järjestyksenvalvojan mukaan asiakas oli tuohtunut kahvikiellosta ja huutanut. Ulkomaalainen ei ollut päässyt sisään päihtymyksen takia, mikä oli saanut kahvimiehen raivoamaan ja haukkumaan.

Järjestyksenvalvojan mukaan hän poisti vastustelevaa ja uhkailevaa miestä ravintolasta, joka yritti lyödä. Tällöin 21-vuotias löi kerran.

Todistaja näki tilanteen

Osallisten kertomukset olivat ristiriitaiset, mutta Kaivopihalla seissyt sivullinen mies oli nähnyt tapauksen. Hän kertoi oikeudessa järjestyksenvalvojan pitäneen toista miestä kiinni seinää tai ikkunaa vasten ja lyöneen kahdesti.

Uhri ei ollut aggressiivinen ja hänen kätensä olivat alaspäin.

Todistaja kertoi myös kuinka lyödyn miehen kasvoista valui runsaasti verta.

Oikeus uskoi todistajan kertomusta ja totesi, ettei kyse ollut hätävarjelusta. Oikeus totesi, että vaikka tilanteessa olisikin ollut tönimistä tai repimistä, sekään ei olisi oikeuttanut lyömiseen.

Oikeus langetti 21-vuotiaalle 50 päiväsakkoa. Kun tuloja ei ollut, niin maksettavaa kertyi 300 euroa. Järjestyksenvalvojan on maksettava kivusta ja särystä sekä tilapäisestä haitasta korvausta 400 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.