Mainos

Mies yritti lentokoneeseen toisen henkilön passilla

Rajavartiolaitos esti toisen henkilön passilla matkustamista yrittäneen miehen matkan Helsinki-Vantaan lentoasemalla eilen. Mies oli matkalla Kanadan Torontoon.

Mies jäi teostaan kiinni, kun rajatarkastaja huomasi, että passikuva ei täysin vastannut henkilön kasvoja, vaikka yhdennäköisyys olikin suuri. Passin esittänyt henkilö vietiin automaattirajatarkastukseen koneelliseen kasvojen vertailuun, jonka tuloksena oli, että passin henkilö ja passia käyttänyt henkilö eivät olleet samat.

Rajavartiolaitoksen Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö käynnisti tapaukseen liittyen esitutkinnan nimikkeillä valtionrajarikos ja väärän henkilötiedon antaminen.

Esitutkinnassa selvisi, että mies oli saapunut Suomeen saman päivän aikana Ruotsista ja hänen määränpäänään oli Kanada.

Mies kertoi kuulustelun yhteydessä, että hän oli yrittänyt käyttää toiselle henkilölle kuuluvaa Ruotsin passia. Miehen oikea kansalaisuus on Etiopia. Henkilön maasta käännyttämistä Ruotsiin valmistellaan parhaillaan.

– Hän ilmeisesti halusi hakea jonkinlaista turvapaikkaa Kanadasta, Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikön tutkinnanjohtaja Jyri Siitari kertoo MTV3 Uutisille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.