Mies viskoi tuoleja terveysasemalla Oulussa

Paperiveitsi ja ruiskuja mukanaan kantanut mies riehui Oulun keskustan terveysasemalla heitellen huonekaluja pitkin ja poikin.

Mies viskoi huonekaluja pitkin seiniä ja ikkunoita Oulun keskustan terveysaseman vastaanottohuoneessa. Aggressiivisesti käyttäytynyt potilas oli terveyskeskusavustajan vastaanotolla maanantaiaamupäivällä. Tilanteen vakavuutta lisäsi se, että miehellä oli mukana paperiveitsi ja ruiskuja.

-Näin vaarallisia välikohtauksia terveysasemilla tapahtuu harvoin, mutta muutoin erilaiset järjestysongelmat ovat lisääntyneet viimeisen kahden vuoden aikana, sanoo Oulun sosiaali- ja terveystoimen palvelujohtaja Tuula Tähtinen.

Uhkaavaan tilanteeseen joutunut terveyskeskusavustaja pääsi pakenemaan huoneesta turvaoven kautta. Hän selvisi välikohtauksesta ilman vammoja. Riehumisesta ei ollut vaaraa myöskään terveyskeskuksen vastaanottotiloissa vuoroaan odottaville asiakkaille.

Paikalle tullut poliisipartio kuljetti miehen pois paikalta. Poliisi on tehnyt välikohtauksesta sen vakavuuden perusteella rikosilmoituksen.

Henkilökunta saa kriisiapua työterveyshuollon järjestämästä kriisiryhmästä.

Tällä haavaa Oulussa kartoitetaan terveysasemien turvallisuustilannetta. Syksyn aikana lisätään muun muassa vartijoiden käyttöä turvattomilla terveysasemilla ja muilla sosiaalitoimen palvelupisteillä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat