Mainos

Mies vailla menneisyyttä Oscar-ehdokkaaksi

Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä on ensimmäisenä suomalaiselokuvana ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi.

Aki Kaurismäen elokuva Mies vailla menneisyyttä on saanut Oscar-ehdokkuuden parhaan ulkomaisen elokuvan sarjassa. Ehdokkuus on suomalaisittain historiallinen. Kyseessä on ensimmäinen suomalaiselokuva, joka pääsee parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriaan.

Jörn Donner on puolestaan ainoa suomalainen Oscar-voittaja. Hänet palkittiiin parhaana ulkomaisen elokuvan tuottajana Ingmar Bergmanin elokuvasta Fanny ja Alexander (1983).

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että Kaurismäki on aiemmin ilmoittanut, ettei hän aio osallistua Oscar-gaalaan, mikäli elokuva asetettaisiin ehdolle.

Musikaalielokuvalle eniten ehdokkuuksia

Eniten ehdokkuuksia keräsi Rob Marshallin ohjaama musikaalielokuva Chicago, joka nimitettiin ehdolle yhteensä 13 sarjaan, mm. parhaan elokuvan kategoriaan. Parhaaksi elokuvaksi ovat ehdolla myös

Parhaan naisnäyttelijän kategoriaan nimitettiin ehdolle Nicole Kidman, Renee Zellweger, Diane Lane, Julianne Moore ja Salma Hayek.

Parhaan miesnäyttelijän Oscaria tavoittelevat puolestaan Adrien Brody, Nicolas Cage, Michael Caine, Daniel Day-Lewis ja Jack Nicholson.

Meryl Streep saavutti 13. Oscar-ehdokkuutensa, mikä on kaikkien aikojen ennätys naisnäyttelijälle. Streep asetettiin nyt ehdolle parhaan sivuosan naisnäyttelijän kategoriaan roolistaan elokuvasta Adaptation.

Oscarit jaetaan Yhdysvalloissa maaliskuun 23. päivä.

Subtv lähettää gaalan suorana

Subtv esittää Oscar-gaalan suorana ensimmäisenä suomalaisena tv-kanavana. Show nähdään maaliskuun 23.-24. välisenä aamuyönä.

Lähetysajat ovat 00.30 - 07.30 Suomen aikaa, jolloin nähdään itse palkintogaalan lisäksi sitä edeltävä ennakko-ohjelma sekä gaalan jälkeinen after party -osuus.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 11.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.