Mainos

Mies tuomittiin sakkoihin naapurinsa kissan ampumisesta

Tuusulan käräjäoikeus on tuominnut 34-vuotiaan tuusulalaismiehen sakkoihin eläinsuojelurikoksesta.

Oikeuden mukaan mies ampui naapurinsa kissaa jousella kesällä 2010. Lapsiperheen lemmikki jouduttiin lopettamaan metallikärkisen nuolen osuman seurauksena. Kissa oli ampumishetkellä omalla pihallaan.

Perheen äiti kertoi oikeudessa nähneensä tekijän poistuvan paikalta kotiinsa jousi kädessään. Lisäksi tuomitun liiteristä löytyi samanlaisia nuolia kuin mitä ampumisessa oli käytetty.

Oikeus tuomitsi miehen 40 päiväsakkoon, joista miehen tuloilla kertyy maksettavaa yli 1500 euroa. Lisäksi hän joutuu korvaamaan perheelle aiheutuneet matka- ja eläinlääkärikulut sekä todistelukustannukset oikeudenkäynnistä.

Tuomiolla ei ole vielä lainvoimaa, sillä tuomittu on ilmoittanut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden tuomioon. Hän kiisti käräjäoikeudessa syyllistyneensä rikokseen.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa selvitettiin vuoden 2010 marraskuussa syitä sille, miksi vain kolmannes poliisille ilmoitetuista eläinsuojelurikoksista johtaa tuomioon. Tuusulan kissantappojuttu oli yksi jaksossa käytetty esimerkki.

Jutun esitutkinta kesti muutaman kuukauden. Oikeuteen juttu päätyi puolitoista vuotta kissan kuoleman jälkeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.