Mainos

Mies tankkasi ja pesetti autoaan lähes 17 000 eurolla työpaikan laskuun

Mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen hänen tankattua ajoneuvoja muuten kuin työhön liittyen lähes 17 000 eurolla.

Miehellä oli käytössään työnantajan hänelle antamat huoltoaseman laskutuskortit, joilla hänen oli tarkoitus maksaa työtehtävissä käyttämiensä ajoneuvojen ja työkoneiden tankkaukset. Kortteja oli kuitenkin vuosina 2014–2015 käytetty muun muassa miehen työajan ulkopuolella esimerkiksi ennen aamuseitsemää, kun työkoneet vielä seisoivat hallissa. Laskujen perusteella näytti myös siltä, että mies olisi tankannut samaa työkonetta kaksikin kertaa puolen tunnin sisällä.

Hän oli tehnyt myös työhön liittymättömiä pesuja. Autopesun hän oli tehnyt työkoneille tarkoitetulla laskutuskortilla, vaikka hän käytti ajoneuvoa, jota ei autopesussa voinut pestä.

Syytetyn mukaan joku muu on voinut käyttää laskutuskortteja hänen sijastaan. Työnantajan mukaan hän oli kuitenkin ainoa työkoneiden kuljettaja, jolla oli kyseinen laskutuskortti. Työhön liittymättömiä ostoja ei ollut syytetyn lomaillessa, ja laskujen summat putosivat tämän irtisanomisen jälkeen. Tämän perusteella oikeus katsoi, että juuri syytetty oli tankkausten takana.

Oikeus katsoi teon olleen suunnitelmallinen ja tuottaneen miehen työnantajalle huomattavaa vahinkoa. Hän oli muun muassa tankannut samoilla bensa-asemilla ja samoilla euromäärillä kuin töitä tehdessään. Mies tuomittiin törkeän maksuvälinepetoksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.