Mainos

Mies syö suruunsa purilaisia ja makkaraa

Jos mies turvautuu lohtusyömiseen, hän valitsee monesti suolaisia herkkuja, kuten pitsaa, hampurilaisia, majoneesisalaatteja tai makkaraa.

Suomen Akatemian tutkimuksen mukaan naiset hoitavat useammin negatiivisia tunteitaan syömällä. He laannuttavat kurjaa fiilistä etenkin makealla, kuten pullalla, kekseillä, karkeilla ja suklaalla.

Masennuksessa ei pilkota

Tavanomaisten negatiivisten tunteiden lisäksi myös masennusoireet lisäävät lohturuoan syömistä. Pilkkomista ja kuorimista vaativat kasvikset ja hedelmät eivät maistu masennusoireista kärsiville yhtä hyvin kuin muille. Lohturuoka eroaa muusta ruoasta siten, että se sisältää paljon energiaa.

Suomalaisten lihavien naisten ja miesten määrä on kasvanut tasaisesti jo parikymmentä vuotta. Nyt heitä on reilut viidesosa kansasta. Ylipainoisia on huomattavasti enemmän.

Haaste kansanterveydelle

Ylipaino ja siihen liittyvät sairaudet ovat viime vuosina kohonneet yhdeksi merkittävimmistä kansanterveydellisistä haasteista, jonka syihin ja hillitsemiskeinoihin pureutuminen on jatkuvasti yhä tärkeämpää. Yhä selvemmin on myös ymmärretty, ettei ylipaino ole yksinselitteinen ilmiö vaan useiden psykologisten, fysiologisten ja sosiaalisten tekijöiden summa.

Tutkijat Ari Haukkala ja Hanna Konttinen Helsingin yliopistosta ovat esitelleet Suomen Akatemian tiedeaamiaisella vuodesta 2006 tähän syksyyn jatkuneen tutkimushankkeen tuloksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.