Mainos

Mies suihkutti naisen silmiin desinfiointiainetta ja raiskasi

Helsingin hovioikeus on tuominnut vuonna 1963 syntyneen miehen raiskauksesta vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen.

Teko tapahtui vuoden 2009 marraskuussa, kun mies ja hänen entuudestaan tuntema nainen olivat naisen asunnolla saunomassa Espoossa. Molemmat olivat nauttineet illan aikana alkoholia. Saunomisen jälkeen mies oli lyönyt naista kasvoille, ruiskuttanut desifiointiainetta uhrinsa silmiin ja raiskannut hänet.

Hovioikeuden päätöksen mukaan nainen oli joutunut lyömisen ja desinfiointiaineen ruiskauksen jälkeen puolustuskyvyttömään tilaan, minkä seurauksena mies pystyi toteuttamaan raiskauksen.

Raiskauksen jälkeen nainen oli paennut alastomana taloyhtiössä asuvan henkilön ovelle. Koska mies oli kuitenkin rauhoittunut, nainen palasi asunnolleen takaisin.

Tapahtuman jälkeen mies ja nainen olivat matkustaneet taksilla miehen asunnolle Espooseen. Kostean illanvieton jälkeen mies oli alkanut uhkailla ja pahoinpidellä naista. Tilanne laukesi, kun poliisit saapuivat paikalle.

Hovioikeus korotti Espoon käräjäoikeuden viime vuonna antamaa tuomiota, jossa mies tuomittiin pahoinpitelystä ja pakottamisesta sukupuoliyhteyteen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen.

Hovioikeus katsoi nyt, että tekijä syyllistyi sukupuoliyhteyteen pakottamisen ja pahoinpitelyn sijasta raiskaukseen. Miehen maksettavaksi tuomitut 2 500 euron korvaukset kivusta ja särystä pysyivät hovissa ennallaan.

Tapauksesta kirjoitti ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.