Mainos

Mies räjäytti itsensä oikeussalissa Ruotsissa

Omaisuuden jaosta ex-vaimonsa kanssa riitaantunut mies räjäytti itsensä kesken asian käsittelyn Eskilstunan käräjäoikeudessa Ruotsissa keskiviikkona. Mies veti esiin dynamiittipötkön ja räjäytti sen uhkailtuaan sitä ennen oikeuden jäseniä ja esitettyään joukon vaatimuksia, jotka koskivat omaisuuden jakoa hänen ja hänen entisen vaimonsa kesken.

50-vuotias mies kuoli vammoihinsa, ja hänen vaimonsa naisasianajaja loukkaantui pahoin räjähdyksessä. Useat muut saivat lieviä vammoja.

Mies oli poliisin vanha tuttu ja tunnettu väkivaltaisuudestaan. Hän oli ollut oikeudessa useita kertoja, ja hän oli soitellut uhkaussoittoja poliisille. Keskiviikkona hän joutui ajamaan asiaansa itse, sillä yksikään eskilstunalaisasianajaja ei ottanut juttua hoitaakseen. Mies kun oli aiemmin toistuvasti uhkaillut asianajajiaan.

Mies sai helposti dynamiitin kuljetettua istuntosaliin. Tulijat tarkastetaan metallinpaljastimen avulla vain erityisen vaikeissa tai suurta huomiota saaneissa jutuissa. Turvatoimia saatetaan kuitenkin tiukentaa keskiviikon tapahtumien jälkeen.

Ruotsin oikeussaleissa on räiskitty ennenkin: vuonna 1971 mielenhäiriöön joutunut mies ampui neljä ihmistä Söderhamnin käräjäoikeudessa. Ensin hän tappoi entisen vaimonsa ja tämän asianajajan ja sen jälkeen oman asianajajansa ja oikeuden puheenjohtajan. Myös tuolloin riita koski raha-asioita.
(STT-TT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.