Mainos

Mies pakotti työnhakijat kyykkimään alasti - nöyryytti useita alaikäisiä

Nuoria työnhakijoita seksuaalisesti hyväksikäyttäneen miehen vankeustuomio koveni Helsingin hovioikeudessa.

Työnantajaa edustanut mies sai hovissa 4 vuotta ja 10 kuukautta vankeutta. Syksyllä Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut hänet neljäksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi.

57-vuotias mies oli käräjäoikeuden mukaan taivutellut uhreikseen 11 nuorta työnhakijaa vuosina 2000-2010. Miehet olivat alaikäisiä tai juuri 18 vuotta täyttäneitä.

Syyttäjä vaati hovioikeudessa Arto Juhani Ojalle vähintään viittä vuotta vankeutta.

Hän pisti nuorukaiset muun muassa kyykkimään alasti ja olemaan sidottuina liikkumatta useita minuutteja. Uhreja myös paineltiin puisella laudalla, jossa oli ruostuneita nauloja, ja he joutuivat seisomaan kylmässä suihkussa minuuttien ajan.

Hovioikeus piti koventamisperusteena sitä, että teot olivat uhreille hyvin nöyryyttäviä ja uhreja oli monta. Oikeuden mukaan Oja myös tietoisesti loukkasi häneen riippuvuussuhteessa olleiden uhrien seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Mies menetti kapteenin arvonsa

Mies on myöntänyt osan pahoinpitelysyytteistä, mutta kiistää, että teoilla olisi ollut seksuaalisesti olennaista luonnetta.

Hän vaati hovioikeudessa, että syyte ja korvausvaatimukset seksuaalisten hyväksikäyttöjen osalta ja täysi-ikäisiin kohdistuneiden pahoinpitelyiden osalta hylätään.

Tuomittu katsoi, että täysi-ikäiset miehet olivat luopuneet fyysisestä koskemattomuudestaan allekirjoittamalla siitä sopimuksen. Hovioikeuden mielestä suostumus ei ole voinut sitoa asianomistajia, koska sopimus on ollut sen verran epämääräinen.

Lisäksi miehet olivat alisteisessa suhteessa työnantajan edustajaan, joten suostumista pahoinpitelyihin ei voinut pitää vapaaehtoisena.

Hovioikeus päätyi syyttäjän pyynnöstä myös siihen, että Oja menettää kapteenin sotilasarvonsa.

Korvausvaatimukset oikeus piti ennallaan. Kukin uhri saa 600-4000 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksestä ja 150-2000 euroa kivusta ja särystä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.