Mainos

Mies pahoinpideltiin pikkuvelan tähden - 11 murtunutta kylkiluuta ja kallovamma

Muutaman kymmenen euron suuruisen velan perintä johti pahoinpitelyyn ja lopulta uhrin kuolemaan Kelloniemessä. Kuopion poliisi on saanut jutun esitutkinnan päätökseen ja epäilee päätekijää tapon yrityksestä ja toista tekoon osallistunutta pahoinpitelystä.

Kolmen miehen ryhmä teki velkomismatkan maaliskuun 21. päivä.

28- ja 37-vuotias mies olivat aloittaneet rajun pahoinpitelyn välittömästi sen jälkeen, kun 55-vuotias uhri oli avannut ulko-oven.

Pahoinpitelystä uhrille aiheutui useita hengenvaarallisia vammoja. Hänelle todettiin sairaalassa muun muassa kallovamma, yksitoista murtunutta kylkiluuta, keuhkoruhje sekä paksu- ja peräsuolessa väkivallan aiheutettuja vammoja, joiden johdosta uhrille jouduttiin asentamaan avanne.

Uhrin toipuminen oli poikkeuksellisen hidasta ja sairaalahoito jatkui aina yli kaksi kuukautta, kunnes uhri lopulta menehtyi.

Uhrille suoritetun oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen perusteella oikeuslääkäri totesi pahoinpitelyvammojen myötävaikuttaneen uhrin menehtymiseen, mutta varsinaista syy-yhteyttä pahoinpitelyvammojen ja kuoleman välillä oikeuslääkäri ei todennut.

Esitutkinnassa pääepäilty, 28-vuotias mies, myönsi aiheuttaneensa uhrin vammat.

Esitutkinnassa miesten epäiltiin syyllistyneen tapon yrityksen ja pahoinpitelyn lisäksi pelastustoimen laiminlyöntiin, heitteillepanoon, rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle ja törkeään kotirauhan rikkomiseen.

Hovioikeus vapautti tutkintavangin tämän kanneltua vangitsemisestaan hovioikeuteen. Epäilty otettiin kiinni 23.3. ja vangittiin seuraavana päivänä törkeästä pahoinpitelystä epäiltynä. Vangitsemisen aikana rikosnimike muuttui tapon yritykseksi.

Juttu siirtyy syyteharkintaan lähipäivinä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.