"Mies oli poliisin etsimä huijari" – nettideittailijoiden kauhukokemukset

Moni nettideittailija on löytänyt virtuaalimaailmasta elämänsä rakkauden, kun taas toisten haaviin on jäänyt monenlaista huijaria ja petturia. Luen tarinat AVAn lukijoiden kauheista nettideittailukokemuksia.

AVA pyysi lukijoiltaan kokemuksia nettideittailusta. Moni suomalainen rakkaustarina on saanut alkunsa viestien välityksellä, mutta netissä on saanut alkunsa myös moni kauhukokemus.

"Jollei mies ensimmäisen tai vaikkapa kymmenennen tapaamisen jälkeen enää halua tavata minua, on hänen suotavaa ilmoittaa asiasta eikä vain jättää tilannetta roikkumaan ilmaan. Yllättävän monet sinkuiksi itsensä profiilissa määritelleet paljastuivat paremmassa tarkastelussa parisuhteessa eläviksi. Osa oli naimisissakin. Se on nähty. Ei enää koskaan!"

"Mies oli laatinut mielenkiintoisen ja mukavan ilmoituksen, joka oli erilainen ja innostava. Kirjoittelimme sähköpostia pari viikkoa, ja sen jälkeen soittelimme. Mies kertoi vain etunimensä, ja hänen puhelinnumeronsa oli salainen. Puhelimessa mies ehdotti treffejä, ja minä sanoin, että olisi kiva tietää, kenen kanssa on treffeille lähdössä. Mies sanoi, että ei voi kertoa sukunimeään. Minä sanoin, että tuiki tuntematonta en kyllä treffaa. Jos ei voi koko nimeään kertoa, en voi lähteä treffeillekään. Ei tullut nimeä eikä treffejä. Jälkeenpäin ajattelen, että tein fiksusti. Ties mikä hullu olisi ollut vastassa."

"Netin kautta tapaamani miehet olivat kaikki pettymyksiä. He olivat vain seksin perässä. Oli monta naista kierroksessa yhtä aikaa, ei osattu valita yhtä, eikä ollut päästy yli eksästä. Osa teki katoamistemppuja ja lopetti yhteydenpidon kuin seinään."

"En ihmettele sellaisten miesten sinkkuutta"

"Tapasin paljon mukavanoloisiakin miehiä, mutta sain jatkuvasti todella paljon häirikköviestejä, minkä takia meni hermo koko touhuun. Lisäksi suurin osa miehistä oli oikeasti hyvin outoja, sellaisia, joiden en yhtään ihmettele olevan sinkkuja."

"Kaikki eivät ole oikeasti olleet sitä, mitä ovat kertoneet netissä. Lopetin koko nettideittailun. Se oli oikea päätös. Onni vain ei kohdalleni ole osunut nettideittailussa."

"Suurin osa miehistä, jotka ottivat yhteyttä, oli täysiä idiootteja. Tein positiivisen profiilin ja laitoin kuvan, kuten kehotetaan. Satun olemaan suhteellisen hyvännäköinen, joten miehet eivät edes lukeneet profiiliani vaan ottivat yhteyttä ilmeisesti kuvan perusteella. Jos olisin ollut oma itseni ja laittanut hyvin ironisen kuvattoman profiilin, olisin ehkä löytänyt hieman fiksumpia miehiä. Nyt on myöhäistä: kulta on jo löytynyt – ironista kyllä – netin kautta."

"Miehet, joita olen tavannut, ovat olleet valehtelijoita ja varattuja. Eräs olisi halunnut tavata vain öiseen aikaan. Toinen oli täysin seko, joka lähetteli sukuelimensä kuvia. Yksi osasi kierolla tavalla rahastaa. Sain kyllä rahani takaisin, mutta enää en nettideittaile."

"Ensitreffien jälkeen mies sanoi rakastavansa minua"

"Mies oli poliisin etsimä huijari ja lisäksi auervaara. Hän valehteli sairastavansa syöpää."

"Useimmat naiset ovat olleet epäluotettavia ja keskustelukyvyttömiä. Aika moni lupaa jotain, mutta kuitenkaan mitään ei tapahdu. Liian moni jättää tulematta sovituille treffeille. Monelle mikään ei sovi, vaikka he ovat itse tehneet aloitteen."

"Naiset ovat välittömästi alkaneet vaatia sitoutumista ja puhua yhteen muuttamisesta, vaikka olisimme päivää aikaisemmin yhdessä jutelleet ja sopineet hitaasta etenemisestä.

"Netissä on kaikkea mahdollista. Mies oli ensin ok, mutta sitten hänestä tuli painajainen. Hän uhkasi ja häiriköi, kun ei saanut haluamaansa naista."

"Laitoin ilmoituksen, johon sain noin 30 vastausta. Niistä kymmenen oli täysin laaduttomia, tyyliin "Ei kai haittaa, että olen naimisissa?" tai "Tässä on kuva vehkeestäni". Kymmenen ei ollut millään tavalla kiinnostavia eikä omia toiveitani täyttäviä. Joku asui kaukana Rovaniemellä, oli työtön eikä ollut koskaan opiskellut mitään. Yksi puolestaan ilmoitti, että ei voi seurustella julkisesti, jottei äiti saa tietää. Loput kymmenen oli kohtalaisia tai kivoja vastauksia. Parin kanssa jaksoin kirjoitella pidemmänkin aikaa ja soitella. Parin kanssa kävin treffeillä. Ensimmäinen kaveri sanoi ensimmäisen treffi-illan jälkeen, miten äärettömän paljon hän rakastaa minua. Tunsin viiniköynnöksen takertuvan minuun tiukkaakin tiukemmin. Toinen heppu sanoi kolmannen treffi-illan jälkeen, että hänen äidillään on ylimääräinen tontti Lohjalla. Sinne voisimme ryhtyä rakentamaan taloa. Tässä ei tuntemus enää ollut viiniköynnös vaan betonirengas. Kolmas puhui treffeillä entisestä vaimostaan ja siitä, miksi he erosivat. Hän puhui ex-vaimostaan myös toisilla treffeillä. Ja kolmansilla."

"Mies oli pettäjä pahinta laatua. Hän jätti kolmen vuoden seurustelun jälkeen kuin nallin kalliolle, koska halusi mennä fiiliksiensä mukaan. Tekstiviestissä hän sanoi, että ei voi mitään itselleen ja että olen ollut hänelle hyvä."

"Haluan löytää miehen todellisesta elämästä"

"Haluaisin löytää miehen todellisesta elämästä. Sellaisen, joka olisi ihan livenä läsnä ja johon voisi tutustua tosielämässä ilman netin vaikutuksia. Ehkä osittain myös pelkään huijatuksi tulemista."

"Jo kauan sitten, kun tämä tuli muotiin, kokeilin pikaisesti ja huomasin hyvin nopeasti, että ihmiset valehtelevat hyvin paljon. Sen takia ja muutenkin on parempi tavata ihminen kasvotusten. En viitsi tuhlata aikaani moiseen hölynpölyyn."

"En ole koskaan itse kokeillut, koska sellaiseen ei ole ollut tarvetta. Lähipiiriini kuuluvien karmeat kokemukset ovat saaneet minut epäluuloiseksi koko palvelua kohtaan. Niin yleistä valehtelu tuntuu olevan. Profiilissa on joko vuosikymmeniä vanha tai mallisivulta repäisty valokuva, uusi tuttavuus paljastuu alkoholistiksi tai fyysisesti tai mieleltään sairaaksi, tai on useita kumppaneita samanaikaisesti ja tusina odottamassa. Eräs urheilullinen ja aktiivinen paljastuikin todellisuudessa lässähtäneeksi sohvaperunaksi, joka katsoo urheilua tv:stä ja on aktiivinen lähinnä kaljan kittaamisessa. Yök!"

Lue myös:

Toinen nainen -sarjassa syvennytään hankaliin parisuhteisiin:


AVA / Leenastiina Simola

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja