Mainos

Mies kuristi koiraa - ehdollista ja sakkoja

Espoon käräjäoikeus on tuominnut 40-vuotiaan vantaalaismiehen ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin muun muassa eläinsuojelurikoksesta.

Mies kuristi viime syksynä dobermanni-rotuista koiraansa kuristuskaulapannassa niin voimakkaasti, ettei koira saanut hengitettyä. Miehen vaimon mukaan kuristaminen kesti muutamia minuutteja. Teon seurauksena koira oli korissut hapen puutteen vuoksi ja koiran suusta oli tullut vaahtoa. Lisäksi koira oli hätäulostanut.

Miehen vaimo oli yrittänyt auttaa koiraansa, mutta mies oli tarttunut jälleen pantaan kuristaen sillä uudestaan. Mies oli vetänyt koiraa niin kovaa, että se oli liukunut pitkin lattiaa hänen perässään.

Käräjäoikeuden mukaan tekoja ei voinut pitää vähäisinä.

Mies tuomittiin myös vaimonsa pahoinpitelystä. Hän tönäisi vaimonsa päin lasiseinää tilanteessa, jossa hän oli ollut viemässä koiraansa pois asunnosta. Todistajan mukaan paiskaaminen tapahtui niin kovaa, että naisen kasvot painautuivat tiiviisti lasiseinän.

Mies tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä 45 päiväsakkoon, mikä miehen tuloilla tarkoittaa 720 euroa. Eläinsuojelurikoksen ja pahoinpitelyn lisäksi tuomioon luettiin myös toinen pahoinpitely, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus sekä liikennerikoksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.