Mainos

Mies kuoli saunomisen MM-finaalissa

Saunomisen MM-finaalissa Heinolassa kuoli illalla iäkäs venäläinen mies. Lisäksi finaalissa loukkaantunut suomalaismies vietiin sairaalaan, kertoo kilpailunjohtaja Ossi Arvela.

Surmansa saanut venäläismies oli yli 60-vuotias. Loukkaantunut suomalaismies on noin 40-vuotias.

Arvela ei osaa arvioida suomalaismiehen vammojen vakavuutta. Hänet vietiin hoidettavaksi Lahden keskussairaalaan.

Finaali keskeytettiin noin kuuden minuutin kuluttua sen alkamisesta. Kun järjestäjät vetivät saunan ovet auki, finalistimiehet tuupertuivat maahan.

- Tuomarit ja ensiapuhenkilökunta seurasivat tapahtumaa ikkunan takaa. Finaali keskeytettiin, kun kilpailijoiden kasvoista nähtiin, että nyt tilanne ei ole kunnossa, Arvela sanoi.

Järkyttynyt Arvela ei osannut sanoa, mikä venäläisen kuolinsyy oli. Hänen mukaansa kukaan ei kuitenkaan tuupertunut itse saunassa, vaan vasta sen ulkopuolella.

Lehtikuvan valokuvaajan mukaan miehet olivat saaneet pahoja palovammoja ja suomalainen ja venäläinen mies saivat ensihoitoa paikan päällä.

Arvelan mukaan turvallisuusjärjestelyt eivät pettäneet missään vaiheessa: kaikilta kilpailuun osallistuneilta vaadittiin lääkärintodistus ja ensiapuhenkilökuntaa oli paikalla riittävästi.

Arvela ei osannut kertoa, olivatko saunojat juoneet ennätyshelteillä tarpeeksi nestettä.

Saunan lähtölämpötila oli kilpailussa 110 astetta ja kiukaalle tuli puoli litraa vettä 30 sekunnin välein. Kilpailijat näyttivät tuomareille peukaloitaan sen merkiksi, että olivat kunnossa.

- Kaikki tehtiin oikein, Arvela sanoi.

Arvela ei usko, että kilpailua järjestetään enää tulevaisuudessa.

- Sen jokainen pystyy itse päättelemään.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.