Mainos

Mies koulutti koirastaan "aseen" - siskokin joutui hyökkäyksen uhriksi

34-vuotias turkulaismies oli opettanut koiransa hyökkäämään ihmisten kimppuun. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen useista rikoksista vankeuteen.

Törkeimmän pahoinpitelyn uhriksi joutui miehen oma sisko, jonka perhettä mies oli uhkaillut kuukausia. Helmikuussa 2013 sisko oli palaamassa kotiinsa Kaarinassa, kun törmäsi parkkipaikalla mieheen ja tämän irrallaan olleeseen koiraan.

Mies oli repinyt päällystakin siskonsa päältä ja härnännyt sillä koiraansa, kunnes koira oli hyökännyt takin kimppuun ja samalla ottanut kiinni naisen vasemmasta käsivarresta. Koiran purressa naista mies oli hakannut naista ja repinyt tätä hiuksista. Sairaalassa naisen kyynärvarressa todettiin kookkaat noin 15 senttiä pitkät puremahaavat.

Sisko kertoi, että koira oli koulutettu puremaan ihmisiä, ja mies käytti sitä aseenaan.

Seuraava tapaus sattui maaliskuussa 2013, kun miehelle entuudestaan tuntematon mies oli pyytänyt kyytiä baari-illan päätteeksi. Auton takapenkillä oli myös miehen koira. Autoon nousseen miehen mukaan häntä ”ruvettiin syöttämään koiralle” heti, kun hän oli noussut autoon. Mies yrtti estää koiraa puremasta kasvoihin, jolloin hän sai puremajälkiä käsiinsä.  

Tuomitun miehen mukaan koira on 2,5-vuotias amstaffi, joka suojelee perhettään ja eikä tykkää humalaisista.

Kolmas tapaus sattui marraskuussa 2013 Turussa, jolloin koiranomistaja käski koiransa hyökkäämään kaverinsa kimppuun. Kaveria oli myös hakattu nyrkein.

Turkulaismies tuomittiin muun muassa törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vammantuottamuksesta sekä eläimen vartioimatta jättämisestä 1,5 vuoden vankeuteen ja 11 000 euron vahingonkorvauksiin.

Tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.