Mainos

Mies kalasteli netistä teinityttöjen tietoja ja käytti heitä hyväkseen

Nuoria tyttöjä hyväksikäyttänyt 35-vuotias kotkalaismies on tuomittu kaltereiden taakse.

Tuusulan käräjäoikeus langetti kotkalaiselle tänään kaksi vuotta ja neljä kuukautta vankeutta, joka tuli seitsemästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä lapsipornon hallussapidosta. Rikollinen toiminta tapahtui vuosien 2006 ja 2010 välisenä aikana, ja uhrit olivat eri puolilla Suomea asuvia 13-15-vuotiaita tyttöjä.

Tuusulan käräjäoikeuden mukaan miestoimi tapauksissa saman kaavan mukaan. Hän kalasteli nuorten suosimilta nettisivustoilta tyttöjen yhteystietoja ja sai jo tässä yhteydessä usein tietää näiden iän.

Tytön vastattua yhteydenottoon mies ryhtyi keskustelemaan uhrin kanssa messengerin välityksellä. Kun luottamus oli syntynyt, yhteydenpito jatkui myös puheluin, tekstiviestein sekä webkameran avulla.

Kiisti pääosin syytteet

Tytöistä kolmen kohdalla mies tyydytti itseään kamerakeskustelujen aikana uhrin nähden. Neljä tyttöä hän myös tapasi kasvotusten joko kotonaan tai uhrin asuinpaikkakunnalla ja oli heistä kahden kanssa sukupuoliyhteydessä.

Keskustelujen aikana mies puhui seksuaalisesta halukkuudestaan ja seksuaalisista suunnitelmistaan tytön kanssa. Oikeuden mielestä kotkalaisen ilmaisut ja sanavalinnat osoittavat hänen tavoitelleen seksuaalista kiihotusta tai tyydytystä.

Mies itse kiisti yhtä tapausta lukuun ottamatta kaikki seksuaaliset hyväksikäytöt. Teoissa ei hänen mielestään ollut kyse rangaistavista seksuaalisista teoista. Mies katsoi, että etenkin nettikeskustelut käytiin vain huumorimielellä.

Juttua käsiteltiin suljetuin ovin, ja asian oikeudenkäyntiaineisto samoin kuin ratkaisu tuomiolauselmaa ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta määrättiin pidettäväksi salassa 30 vuotta. Tuusulan käräjäoikeus antoi ratkaisusta kuitenkin julkisen selosteen, joka sisältää pääpiirteittäisen kuvauksen asiasta ja tuomion perusteluista.

Oikeus määräsi kotkalaisen maksamaan uhreille yhteensä 16 500 euron korvaukset kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.