Mainos

Mies kaappasi San Franciscon tietojärjestelmän

Yhdysvalloissa on käyty mielenkiintoinen oikeudenkäynti, jossa San Franciscon kaupungin tietokoneasiantuntija on todettu syylliseksi kaupungin tietojärjestelmän kaappaamiseen.

45-vuotias Terry Childs todettiin kuusi kuukautta kestäneen oikeudenkäynnin päätteeksi syylliseksi eri tahojen sulkemiseen pois kaupungin omasta tietoverkosta. FiberWAN-verkkoon kuuluvat mm. kaupungin sähköpostit, palkkatiedot, poliisin tiedostot sekä vankitiedot.

Childs pidätettiin heinäkuussa vuonna 2008 kun hän oli kieltäytynyt luovuttamasta salasanoja tietoverkkoon, jonka laittomasta haltuunotosta häntä syytettiin. Childsin takuusummaksi asetettiin 5 miljoonaa dollaria, mikä on peräti viisi kertaa korkeampi summa kuin monilla murhasyytetyillä. Viranomaiset pelkäsivät, että vapaalla jalalla kulkiessaan Childs saattaisi pysyvästi lukita kaupungin järjestelmän ja tuhota siellä olevat tiedot.

FiberWAN-verkkojärjestelmä yhdistää satoja eri osastoja ja rakennuksia keskustietojärjestelmään ja toisiinsa. Järjestelmässä kulkee yli 60 prosenttia San Franciscon hallinnon verkkoliikenteestä, kertoo Wired nettisivuillaan.

Childs oli työskennellyt kaupungin tietokoneteknikkona viisi vuotta ennen pidätystään. Hän ansaitsi 126 000 dollaria peruspalkkaa johon lisättiin 22 500 dollaria päivystyslisää.

Kaupungin tietojärjestelmä saatiin toimintakuntoon, kun kaupunginjohtaja Mayor Gavin Newsom puhui Childsin kanssa vankilassa. Childs antoi tällöin salasanat kaupunginjohtajalle.

San Francisco Chronicle kertoo, että syyttäjien mukaan Childs päätti sulkea muut pois kehittämästään verkosta saatuaan tietää, että hänet ehkä irtisanottaisiin tehtävistään. Childsin turvaluokitus oli kyseenalaistettu, kun oli kuultu, että hän oli aiemmin saanut tuomion ryöstöstä.

Childsin todettiin aiheuttaneen toimillaan kaupungille 200 000 dollarin vahingot. Childsiä voi odottaa viiden vuoden vankilatuomio, kun hänen tuomionsa luetaan muutaman viikon päästä. Tosin tuomarin odotetaan antavan Childsille lopulta vain muutamia kuukausia vankeutta, sillä hän on istunut kalterien takana jo kaksi vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.