Mies johtaa yritysmaailmassa – mikä on naisen paikka?

Tuore selvitys osoittaa, että naisia päättäjistä on yhä vain joka kolmas. Mikä on naisen paikka yritysmaailmassa?

Suomen Asiakastiedon tuore selvitys osoittaa, että yritysten päättäjistä kaksi kolmasosaa on miehiä. Suomen päätoimialoista ainoastaan majoitus- ja ravitsemusalalla päättäjistä puolet, 51 prosenttia, on naisia. Miesten ja naisten osuudet kuitenkin vaihtelevat toimialoittain ja yrityksen sisäisen vastuualueen mukaan paljon.

Kuljetus- ja it-toiminnot ovat lähes poikkeuksetta miesten vastuulla. Myös myyntitoiminnoissa päätöksentekijöistä valtaosa on miehiä. Naisia heistä on vain joka viides ja osuus pienenee entisestään, kun yrityskoko kasvaa. Yli 20 miljoonan euron liikevaihtoa pyörittävien suomalaisyritysten myyntipäättäjistä vain 17 prosenttia on naisia.

Mistä naiset päättävät?

Yrityksissä naisten vastuulla ovat selvästi useimmin viestintä, julkaisutoiminta ja henkilöstöhallinto. Myös hankinnoista, taloudesta ja asiakaspalvelusta päättäviä naisia on lähes yhtä paljon kuin miehiä.

Selvitys perustuu Suomen Asiakastiedon rekisteriin, josta mukaan on otettu vähintään kymmenen henkeä työllistävät 22 000 yritystä, joiden tiedot on päivitetty ajantasaisiksi. Selvityksen ulkopuolelle jää siis 40 000 suomalaista päättäjää.

Lue myös:


AVA

Kuva: Shutterstock

Lähde: Suomen Asiakastieto

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja