Mainos

Mies huijasi lukuisia yrittäjiä samankaltaisella kaavalla

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut miehen neljän vuoden vankeuteen lukuisista törkeistä petoksista.

Jari Gabriel Westerlund huijasi useita kauneusalan yrityksiä ja aiheutti yrittäjille kymmenien tuhansien eurojen talousvahinkoja. Petokset tapahtuivat vuosina 2006-2009.

Mies toteutti huijaukset samankaltaisella kaavalla. Käräjäoikeuden mukaan hän erehdytti yrityksensä nimissä yrittäjiä allekirjoittamaan useamman vuoden leasingvuokrasopimuksen pankin kanssa esimerkiksi valoimpulssilaitteesta, jonka miehen yhtiö oli myynyt pankille. Laitteen arvo on noin 30 000 euroa.

Sopimuksessa luvattiin miehen yrityksen lunastavan tai siirtävän laitteen vuoden kuluttua ostopäivästä, jos yrittäjä ei ole tyytyväinen asiakasmääriin tai laitteen tuloksiin. Samalla Westerlund kuitenkin erehdytti pankin puolesta toimineita henkilöitä ostamaan laitteen ja myöntämään yrittäjille rahoituksen.

Westerlund kuitenkin salasi sen, että hänen yrityksensä oli antanut kauneusalan yrittäjille vuokralaitteen palauttamista ja sopimuksen ennenaikaista päättämistä koskevan sitoumuksen. Yrittäjät olivat luottaneet sitoumukseen.

Kun yrittäjiä irtisanoi sopimuksen, haki Westerlundin yritys laitteen pois ilman pankin suotumusta. Vuokrasopimusta ei kuitenkaan lunastettu tai siirretty, vaan yrittäjä joutui maksamaan pankille sovitut vuokraerät.

Westerlund kiisti kaikki syytteet käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että Westerlund on syyllistynyt 19:ään törkeään petokseen, törkeään kirjanpitorikokseen ja törkeään velallisen epärehellisyyteen.

Vankilatuomion lisäksi hänet tuomittiin korvaamaan yrittäjille aiheuttamansa taloudelliset vahingot.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.