Mainos

Mies horjahti raiteille – näin reagoi VR

Helsingissä Pasilan rautatieasemalla tapahtui eilen MTV Uutisten tietojen mukaan vaaratilanne, kun nuori mies horjahti laiturialueelta junaraiteelle.

Silminnäkijän mukaan mies horjahti raiteelle Pasilan rautatieasemalla pahimpaan ruuhka-aikaan.

– En nähnyt vartijoita, joten juoksin lipunmyyntiin pyytämään apua. Kun kerroin, että raiteilla on ihminen, niin myyjä vastasi vain, että hänen pitäisi kyllä myydä lippuja.

Vasta suostuttelun jälkeen hän lähti hakemaan kännykkää ja soittamaan vartijoille, tapahtuman silminnäkijä kertoo hämmästyneenä MTV Uutisille.

Avun hälyttämisessä meni silminnäkijän arvion mukaan noin 10 minuuttia, koska lipunmyyjällä vartijoiden tavoittaminen kesti pitkään.

– Ainoa, joka tilanteessa pystyi auttamaan, tuntui keskittyvän selittämään minulle, miten vaikeaa homma on, silminnäkijä päivittelee eilistä tilannetta.

VR:n viestintäpäällikön Mika Heijarin mukaan henkilökunnan ohjeena tällaisissa tapauksissa on aina varmistaa, että vaaratilanteesta välittyy tieto myös junaliikenteelle.

– Turvallisuus pitää taata, ja henkilökunnan tehtävänä on varmistaa, että vaaratilanteesta välittyy tieto junaliikenteelle. Tämä tapaus kuulostaa kyllä juuri sellaiselta vaaratilanteelta, mihin pitäisi reagoida, ehkä asiaa ei ole ymmärretty tai kuultu oikein. Pahoittelen lipunmyyjän vastausta ja vien asian eteenpäin, Heijari sanoo.

Ohjauskeskus tiesi vaaratilanteesta

VR sai raportin tapahtuneesta tänään. Heijarin mukaan raportista varmistui, että tilanteessa toimittiin kyllä oikein.

– Lipputoimistosta on hälytetty vartijat, ja vartijat ilmoittivat asiasta liikenteen ohjaukseen. Ohjauskeskus tiesi siis vaaratilanteesta ja oli valmis reagoimaan. Eli tapahtuneessa toimittiin juuri niin kuin pitää, Heijari kertoo.

Raidealueelle palatessa avunhakija ei enää nähnyt miestä, mutta tämän kassi oli yhä laiturialueella. Vartija otti kassin talteen. VR:n raportti vahvistaa, että miestä ei etsinnöistä huolimatta löydetty.

– Ketään ei löytynyt, joten todennäköisesti mies pääsi itse pois raiteilta, Heijari arvioi.

Junien raideliikenne ja laiturialueiden turvallisuus on Liikenneviraston vastuulla. Liikenneviraston rautatietoimintojen turvallisuuspäällikkö Marko Tuomisen mukaan laiturialueilla on aina nauhoittavat kamerat valvomassa tilannetta.

– Meidän Rautatieliikenteen ohjauskeskus valvoo kameroita ja lisäksi Helsingin alueella VR:n turvavalvomo. Kameroita on niin paljon, että jokaista hetkeä ei pysty valvomaan, mutta aina kun huomataan, niin tietenkin reagoidaan. Pääasiallisesti kamerat ovat järjestyksen valvontaan ja rikosten ehkäisemiseen, Tuominen kertoo.

Hätätilanteissa Tuominen neuvoo ottamaan yhteyttä hätänumeroon.

– Meidän asiakaspalvelu on yksi tie, mutta vaaratilanteissa hätäkeskus on oikea ratkaisu. Näin tilanne saadaan varmimmin hoidettua. Hätäkeskus osaa ottaa yhteyttä Rautatieliikenteen ohjauskeskukseen, joka pysäyttää junat tarvittaessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.