Mainos

Mies harrasti seksiä uuden ihmisen kanssa joka päivä vuoden ajan – tämän hän oppi

Erikoinen taideprojekti: Mies harrasti seksiä 365 ihmisen kanssa vuodessa!

Reilut kaksi vuotta sitten Berliinissä asuvat performanssitaiteilija Mischa Badasyan pääsi otsikoihin luvattuaan harrastaa seksiä 365 miehen kanssa vuoden aikana. Siis yhden miehen kanssa päivässä. Projektin nimeksi tuli Save the Date.

Pitkäaikaisella taideprojektilla oli suuri vaikutus Badasyaniin, joka kävi vuoden aikana läpi yksinäisyyttä, väkivaltaa, hylkäämistä ja nautintoa taiteellisen prosessin aikana.

Taiteilija kertoo kokeneensa ongelmia niin kommunikaation kuin läheisyyden näyttämisen kanssa. Viimeisten 4–5 kuukauden aikana taiteilija ei pystynyt enää nauttimaan seksistä ilman väkivaltaa. 

– Se oli uutta ja outoa minulle.

Mies kuitenkin myös oppi asioita itsestään. Hän sanoo voivansa olla romanttinen ja uskovansa ihmisten väliseen rakkauteen. Hän kertoo myös oppineensa hyvästelemään ihmisiä, ystäviä ja rakastajia.

Badasyan kertoo kasvaneensa vuoden aikana, erityisesti niiden tapaamisten ja treffien ansiosta, joita hänellä oli HIV-positiivisten miestn kanssa sekä transsukupuolisten miesten kanssa.

– Seksuaalisuuteni on muuttunut paljon. Ihmiset loivat minut uusiksi joka kerta. Kun tapailin transmiehiä, minusta tuntui erilaiselta; kun iskin heteromiehiä Berliinin prostituutioalueelta, minusta tuli itsestänikin kuin prostituoitu. Käyttäydyin samalla lailla ja kieleni ja liikkeni olivat samankaltaisia kuin seksityöläisillä.

Taiteilija ei alunperin kertonut seksikumppaneilleen taideprojektistaan, jotta kokemus olisi todenmukainen. Myöhemmin hän joutui kuitenkin paljastamaan asian, sillä sana alkoi kiiriä projektista. Hänen henkeään jopa uhattiin.

Taiteilija joutui miettimään paljon moraalia ja eettisiä asioita.

– Taiteen kauneus piilee siinä, ettei ole olemassa oikeaa ja väärää. Se on aina elämänkokemus, joka voi opettaa paljon. Jos pelkäät aina virheitä, sinun ei pitäisi olla taiteilija, mies perustelee rohkeaa projektiaan.

Miehessä heräsi paljon tunteita vuoden aikana.

– Ensimmäistä kertaa ikinä aloin itkeä seksin aikana. Sellaista ei ollut aiemmin tapahtunut ja olin yllättynyt, kuinka henkisesti sidoksissa olin vartaloni kanssa.

Badasyan kertoo saaneensa tapaamiltaan ihmisiltä energiaa ja voimaa ja olevansa nyt avoimempi.

Joistain miehistä tuli osa Badasyanin töitä, osasta tuli läheisiä ystäviä.

– On kaunista tuntea yhteys jonkun kanssa, joka oli juuri osa taidettani ja nyt osa elämääni.

10:00

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja