Mainos

Mies haksahti valeviestiin - nopea huijari iski

OP-Pohjola varoitti eilen pankin nimissä lähetetyistä huijausviesteistä. Sähköpostissa vastaanottajaa kehotetaan kirjautumaan viestin mukana tulevaan verkko-osoitteeseen.

Ainakin yksi ihminen meni lankaan ja menetti tililtään sievoisen summan rahaa, kerrotaan Kanta-Hämeen poliisilaitokselta.

Hämeenlinnalaismies sai aidolta vaikuttaneen sähköpostin linkkeineen. Viestissä ilmoitettiin tilin sulkeutuvan ja pyydettiin käyttäjätunnuksia ja salasanaa. Poliisin mukaan miehen tunnukset olivat oikeastikin vanhentumassa, joten hän erehtyi laittamaan tunnukset annetun linkin kautta.

Hän huomasi nopeasti joutuneensa huijauksen kohteeksi ja soitti pankkiin sulkeakseen tilinsä. Reilut 500 euroa oli kuitenkin ehtinyt jo kadota vääriin käsiin.

Pankki muistuttaa, ettei viesteissä olevia linkkejä pidä missään tapauksessa avata. Asiakkaitaan pyydetään hävittämään viestit.

Kanta-Hämeen poliisilaitoksen tiedotteessa pohditaan, kuinka kauan huijausviestejä lähetellään.

– Kuinkahan paljon näitä laittomien oravannahkojen metsästäjiä liikkuu virtuaalimaailmassa saalistusviesteineen? Niin kauan liikkuu kun saalista tulee. Kuka nyt kaivosta onkisi?, tutkinnanjohtaja Ilkka Iivari sanailee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.