Mies, etkö ymmärrä naista? Ei hätää, yrittäminen riittää!

Vaikka naisia olisikin vaikeaa ymmärtää, yrittäminen kannattaa, kertoo tutkimus.

Tutkimuksen mukaan naiset arvostavat miehiä, jotka yrittävät ymmärtää heidän tunteitaan. Miehen ei siis tarvitse ymmärtää kaikkea, pelkkä yrittäminenkin riittää, kertoo foxnews.com.

Tutkimukseen osallistui 156 paria. Heistä 56 prosenttia oli naimisissa, ja kaikki parit olivat seurustelleet noin kolme ja puoli vuotta.

Pariskunnat keskustelivat keskenään viimeaikaisesta riidastaan, keskustelu videoitiin ja myöhemmin parin kummallekin osapuolelle näytettiin negatiivis- ja positiivissävytteinen ote keskustelusta. Tämän jälkeen heidän tuli arvioida kumppaninsa mielialaa videolla sekä omia tunteitaan ja tyytyväisyyttään suhteen tilaan.

Jos pariskunnan mies ymmärsi naisen olevan vihainen tai ärsyyntynyt, naiset olivat muita tyytyväisempiä suhteeseensa. Jos mies arvasi väärin, sekään ei tietyssä tapauksessa haitannut: naiset olivat muita tyytyväisempiä suhteeseensa, jos tunsivat että mies edes yrittää ymmärtää heitä.

Jos mies tiesi kumppaninsa olevan onnellinen, hänkin oli onnellisempi. Tutkijat kuitenkin havaitsivat, että naisen onneton olotila ja eron mahdollisuus vaikuttavat myös mieheen ja saavat hänet tuntemaan itsensä vähemmän iloiseksi. Miehen surumielisyys ei sen sijaan vaikuta naiseen samalla tavalla.


MTV3

Lähde: Foxnews.com

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja