Mies ajoi ilman korttia, ylinopeutta ja humalassa ulos tieltä Salossa viime elokuussa – apukuski kuoli, miehelle vuosi ehdollista

Mies ajoi noin 1,8 promillen humalassa ilman korttia ulos tieltä viime vuoden elokuussa Salossa, selviää Varsinais-Suomen käräjäoikeuden maanantaisesta tuomiosta. Työkaverit olivat olleet viettämässä iltaa ja hän lähti kuljettajaksi porukan päätettyä jatkaa iltaa baarissa. Takaisintulomatkalla mies ajoi oikeuden mukaan yli 90 kilometrin tuntivauhtia pimeällä tiellä, jossa rajoitus oli 80 kilometriä tunnissa. Autossa oli matkustajana hänen tuttavansa.

Tiellä tuli vastaan mutka ja mies heräsi romuttuneesta autosta kertomansa mukaan aamun jo valjettua. Ystävä makasi maassa sinkouduttaan ulos 225 metriä pellolle suistuneesta ja romuttuneesta autosta. Miehellä ei ollut kunnollisia muistikuvia suistumisesta ja oikeus päätteli hänen todennäköisesti nukahtaneen rattiin. Ystävä kuoli saamiinsa vammoihin.

Oikeus katsoi, että miehen tilannenopeus oli liian kova ja hänen olisi pitänyt ymmärtää, että ystävän kuolema on todennäköinen seuraus humalassa kortitta kaahaamisesta.

Mies tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta vuoden ehdolliseen vankeuteen.


Lue myös:

    Uusimmat