Mainos

Mielisairaat tulilinjalla Ruotsissa

Göteborgissa psyykkisesti sairaiden asuttama leirintäalue lakkautetaan. Leirintäalue on vain yksi esimerkki psykiatrisen hoidon kriisitilasta Ruotsissa.

Kritiikki hoitoa kohtaan alkoi välittömästi ulkoministeri Anna Lindhin murhan jälkeen.

Leirintäalueen asuntovaunuista on löytynyt monelle katto pään päälle tilanteessa, jossa apua ei ole tullut mistään muualta. Leirintäalueen toimintaa pyörittäviltä ei juuri löydy hyvää sanottavaa Ruotsin psykiatrisesta hoidosta.

- Mielestäni se on pilaa, sillä olen monta kertaa vienyt yliannostuksen ottaneita ja kohtauksia ja raivopuuskia saaneita poliklinikalle Sahlgrenskaan, joka on yksi Ruotsin suurimmista sairaaloista. He yrittävät käännyttää pois jo ovella tai ottavat sisälle ja sanovat, etteivät voi tehdä mitään tai soittavat tunnin päästä ja kysyvät voinko tulla hakemaan heidät, Lois Rang Meros camping-yrityksestä kertoo.

Väkivallan purkaukset ovat leirintäalueella toistuvia. Vähän aikaa sitten yksi asukkaista puukotti toista.

Nyt naapuristo on nyt saanut tarpeekseen. Valitukset johtivat siihen, että politiikot Göteborgissa ovat päättäneet sulkea alueen.

- Ruotsin koko sairaanhoitojärjestelmä ja julkinen sektori on valtavassa kriisissä, kun siitä ei ole pidetty huolta 15 vuoteen. Niin yhtäkkiä huomataan, etteivät edes välttämättömimmät asiat toimi kuten esimerkiksi psykiatria, kirjailija, kolumnisti Yrsa Stenius kertoo.

Moni psyykkisesti sairas on myös huumausaineiden väärinkäyttäjä. Sosiaalihallituksen pian julkaistavan tutkimuksen mukaan erityisesti heidän hoitonsa on retuperällä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 14.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.