Mainos

Mielipidemittaus: Netanyahu voimaton terrorin edessä

Tuoreen mielipidetiedustelun mukaan kolme neljästä israelilaisesta uskoo, että pääministeri Benjamin Netanyahulla ei ole käytettävissään keinoja terrorismia vastaan. Netanyahu lupasi vaalikampanjassaan rauhaa ja turvallisuutta, mutta hänen virkaanastumisensa jälkeen maassa on sattunut jo kolme itsemurhaiskua. Pääministerin virkakausi alkoi kesäkuussa 1996.

Israelilainen sanomalehti tiedusteli 500 juutalaisäänestäjältä, uskovatko nämä Netanyahulla olevan ratkaisua terrorismiin. Yli 70 prosenttia vastasi kieltävästi. Mielipidemittaus tehtiin sen jälkeen kun maassa tapahtuneessa kahdessa itsemurhaiskussa kuoli kaksikymmentä ja haavoittui useita satoja israelilaisia.

Netanyahu on syyttänyt väkivallasta palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatia, joka ei ole hänen mukaansa onnistunut pitämään kurissa alueellaan toimivia terroristiryhmiä.

Palestiinalaiset puolestaan sanovat väkivallan johtuvan suurelta osin kansalaisten tyytymättömyydestä Netanyahun politiikkaa kohtaan. Netanyahu on pyrkinyt rajoittamaan palestiinalaisten itsehallinnon laajentamista ja rakentamaan juutalaisille asuntoja arabien maaperälle.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.