Mainos

Mielipidemittaus: Netanyahu häviäisi vaalit

Pääministeri Benjamin Netanyahu häviäisi sekä oppositiojohtaja Shimon Peresille että tämän todennäköiselle seuraajalle Ehud Barakille, jos Israelissa pidettäisiin uudet vaalit nyt, kertoo tänään julkistettu mielipidekysely.

Kyselyn mukaan Netanyahulle vuosi sitten toukokuussa pääministerin vaalit hävinnyt Peres saisi nyt 42 prosenttia äänistä ja Netanyahu 33 prosenttia. Barak, entinen armeijan esikuntapäällikkö ja Peresin hallituksen ulkoministeri, löisi Netanyahun prosentein 41-33.

Barakilla katsotaan olevan suurimmat mahdollisuudet Peresin seuraajaksi kesäkuussa pidettävässä työväenpuolueen kokouksessa. Mielipidemittauksen oli tehnyt Tel Avivin yliopiston strategisten tutkimusten keskus viime kuun alkupuoliskolla, ennen kuin Netanyahu joutui keskelle oikeuskanslerin nimitystä koskevaa skandaalia ja ennen kuin rauhanprosessi ajautui kriisiin Israelin aloitettua uuden juutalaislähiön rakennustyöt Itä-Jerusalemissa.

Pääministeri Netanyahu torjui tänään opposition vaatimukset ennenaikaisista vaaleista.
-Minulla ei ole mitään aikeita lähteä ennenaikaisiin vaaleihin. Aion korjata sen mitä on korjattava ja jatkaa eteenpäin, Netanyahu sanoi. Hän sanoi tehneensä virheitä, mutta ei mitään rikollista oikeuskanslerin nimitysprosessin aikana. Israelissa on määrä pitää vaalit vasta vuonna 2000.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.