Mieletön muodonmuutos: He laihtuivat 76 kiloa!

Helmen Keventäjät -testiryhmän blogistit tapasivat toisiaan. Kevään aikana naisilta oli karissut yhteensä huimat 76 kiloa, joten joukkiolla oli iso aihe juhlia.

Kevään ajan uusia elämäntapoja opetellut ja kokemuksistaan blogia pitänyt testiryhmä saapui viettämään hellepäivää Helsinkiin 10.6.2011 jännittyneen iloisissa tunnelmissa. Eräs blogisti tunnusti, että kädet ihan tärisevät, kun pääsee tapaamaan blogista tuttuja ihmisiä ihan livenä.

Testiryhmäläisten oma päivä alkoi herkullisen kevyellä aamupalalla, jossa päiviteltiin muuttuneita ulkomuotoja ja päivitettiin kuulumisia sekä tunnelmia kevään ajalta. Yhteisen pöydän ääressä puitiin parhaat painonpudotuksen työkalut: yhdelle se oli ollut ruokapäiväkirja, toiselle yhteisöstä saatava tuki. Yhteistä kaikille oli se, että kiloja ja senttejä oli lähtenyt huikeat määrät helmikuusta.

Aamupalan jälkeen testiryhmä pääsi tutustumaan Huomenta Suomen studioon ja kurkistamaan myös, miltä uutisstudiolla näyttää. Naisjoukkio olisi kovasti toivonut näkevänsä televisiosta tuttuja komistuksia, mutta tällä kertaa Tomi Einonen ja Peter Nyman eivät sattuneet osumaan samaan aikaan uutistalolle.

Avaimet onnistumiseen

Helteisen päivän aikana naisjoukkio pääsi testaamaan kuntoaan UKK kävelytestissä. Tulokset olivat monelle iloisella tavalla yllättäviä, kun kunto oli kohonnut kevään aikana löytyneiden liikuntaharrastusten ja karisseiden kilojen myötä.

Suihkun ja kevyen salaattilounaan kautta raikkaat ladyt pääsivät meikattavaksi. Kaventuneet kasvot loihdittiin ihan uuteen uskoon, ja naisista otettiin uudet kuvat. Tarkempia tuloksia ja haastattelut testiryhmäläisistä julkaistaan Helmen Keventäjät-sivustolla kesäkuun aikana.

Prinsessamaisen kauniit ja tyylikkäät daamit kerääntyivät iltapäivällä Keventäjien ravitsemusterapeutin, Anette Palssan luennolle kuuntelemaan ja kyselemään. Testiryhmässä mukana ollut ja upeasti tavoitepainonsa saavuttanut Mia Siutla pohdiskeli, mikä on se ratkaiseva askel, joka käynnistää painonpudotuksen todenteolla.

Anette Palssan mukaan painonpudotus noudattaa samanlaista kaavaa kuin mikä tahansa suuri muutosprosessi. Ensin on torjuntavaihe, sitten harkintavaihe, jota seuraa suunnitteluvaihe. Testiryhmäläiset ovat nyt toteutus- ja ylläpitovaiheessa. Myös repsahdukset ovat luonnollinen osa muutosprosesseja.

Tärkeää on myös löytää yhteys omaan kehoon ja kuunnella sen tarpeita. Olla itselleen armollinen ja oppia tunnistamaan tunnesyömisen syitä.

– Käymme jatkuvasti sisäistä motivaatiokeskustelua. Painonhallintaan vaikuttavat niin monet asiat, esimerkiksi stressi ja kiire. Minulla on asiakkaita, jotka laihtuvat kesälomallaan, kun stressi helpottaa, ravitsemusterapeutti kertoi.

Uusi tyyli uudelle vartalolle

Illan tullen Helmen Keventäjät -testiryhmä pääsi tutustumaan tyylimuutosten saloihin. Sokoksen tyyligurut, pukeutumisneuvojamestari Satu Tapola ja P.S Sininen on muotia -blogisti Mira-Bella Nurmi esittelivät Keventäjät testiryhmän oman mannekiinin, Titta Iivanaisen avustuksella upeita tyylimuutoksia.

Koko naispoppoo sai kultaisia vinkkejä siitä, kuinka hyvin istuvista perusvaatteista saa luotua useita erilaisia kokonaisuuksia asusteita vaihtamalla.

– Löysin paljon uutta tyyliini, tämä oli tosi kiva kokemus. Opin myös, että vaikka en tykkää käyttää värikkäitä vaatteita, voin piristää asuani ostamalla värikkäitä asusteita, Titta ihasteli.

Keventäjät saivat mukaansa vartalotyypilleen sopivat pukeutumisohjeet ja uusia ideoita omaan, uuteen ja hoikistuneeseen tyyliinsä. Myös yllätyksiä tuli, kun osa naisista oli aina kuvitellut olevansa A-vartalotyyppiä, mutta kilojen alta löytyikin hoikka H!

Upea päivä kruunattiin illallisella Michelin guiden suosittelemassa Ravintola Pääkonttorissa, jossa maisteltiin herkullisia annoksia hyvästä ruoasta rauhassa nautiskellen.

Hehkeät naiset kohottivat maljan upealle urakalleen ja totesivat, että uusilla elämäntavoilla on hyvä jatkaa.

Päivän päätteeksi naiset ottivat pienen laskentakierroksen ja totesivat, että yhdessä he olivat onnistuneet laihduttamaan huikeat 76 kiloa! Auringon laskiessa oli aika palata kotiin, monta ikimuistoista kokemusta rikkaampana.

– Tämä ei jää tähän! Olisi mukavaa pitää vielä yhteinen tapaaminen vuosien kuluttua. Sitten ihmiset näkisivät, mitä meille kuuluu ja kuinka olemme hoikistuneet, blogistit lupailivat.

Teksti ja kuvat: MTV3/Helmi, Laura Kokko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja